Kuryelerden üzen protesto!

Kurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan olayın ardından Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed...

Kurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan olayın ardından Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’a verilen 27 bin 300 TL adli para cezası, motokurye arkadaşları tarafından protesto edildi.

Göçer’in ölümüne sebep olan Mahmud’a verilen 2,5 yıllık hapis cezası adli para cezasına çevrildikten sonra, motokuryeler bu karara tepki göstermek amacıyla motorlarına “Bu kuryenin canı 27.300 TL” yazısını yazdılar.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Fatih ilçesinde gerçekleşen olayla ilgili dava, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkemede, sanık Mahmud’un asli kusurlu olduğu ve ölen Yunus Emre Göçer’in tali kusurlu olduğu belirtildi. Savcı, sanığın “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanığın avukatı ise olayı “bir kazadan ibaret” olarak nitelendirerek müvekkilinin acıları paylaşmaya çalıştığını savundu.

Mahkeme, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Sanığın hapis cezası önce 3 yıl olarak belirlenmiş ancak sosyal geçmişi, davranışları ve etkileşimleri göz önüne alınarak ceza 2 yıl 6 aya indirildi. Sanığın kişisel durumu ve pişmanlık gösterisi dikkate alınarak, hapis cezası 27 bin 300 TL adli para cezasına çevrildi. Mahkeme ayrıca bu parayı 10 eşit taksitte ödenmesine karar verirken, sanığın sürücü belgesinin 6 ay süreyle geri alınmasına hükmetti. Yunus Emre Göçer’e ait kaskın, kararın kesinleşmesiyle mirasçılara teslim edilmesine karar verildi. Baba Metin Göçer’in avukatı Tuğba Aydın, karara itiraz edeceklerini belirtti ve istinaf yolunun açık olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme