• Haberler
  • Yaşam
  • Kuşadası Belediyesi halk plajlarıyla sorunu çözdü

Kuşadası Belediyesi halk plajlarıyla sorunu çözdü

Kuşadası'nda halkın denize girme özgürlüğünü 10 yıllık protokolle güvence altına alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,...

Kuşadası’nda halkın denize girme özgürlüğünü 10 yıllık protokolle güvence altına alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda plajlarla ilgili yetki ve sorumluluğun yeniden Kuşadası Belediyesi’ne devredilmesinin kent turizmi açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Kuşadası plajlarının turizm faaliyetleri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Ömer Günel “Kentimizin sahip olduğu en önemli doğal zenginliklerden olan plajlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı titizlik ve özenle sahip çıkacağız. Bundan böyle halk plajlarında tüm şemsiye ve şezlonglar ücretsiz olacak. Hemşerilerimize ve konuklarımıza ise birbirinden güzel plajlarımızın tadını çıkarmak kalacak. Hemşerilerimizin ve kentimizi ziyaret eden yerli, yabancı konuklarımızın plajlarımızdan en verimli ve keyifli şekilde yararlanması için gerekli bakım ve temizlik çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Kuşadası Belediyesi’ne devredilen plajlarımızın kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KULLANIMDA KAMU YARARI GÖZETİLMELİ”

Avukat Ayhan Ölmez, konuyla ilgili düzenlemelerin 3621 Sayılı Kıyı Kanunu’nda yer aldığını belirtti, şunları dile getirdi:  “Kanunun 5. Maddesi, ‘kıyılar ve doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan araziler devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır’ der. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilmeli. Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, cüruf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez. Toplumun yararlanmasına açık yapı; Mevzuata göre tespit ya da tasdik edilmiş kural ve ücret tarifelerine uygun biçimde, getirdiği kullanımdan belirli kişi ya da topluluklara ayrıcalıklı kullanım hakkı tanımaksızın yararlanmak isteyen herkese eşit ve serbest olarak açık bulundurulan ve konut dokunulmazlığı olmayan yapılardır.”

KAYNAK: YENİ İZMİR GAZETESİ 

Bakmadan Geçme