• Haberler
  • Yaşam
  • Kuşadası Sokak Festivaline 5 bin kişilik keşkek rekoru damga vurdu

Kuşadası Sokak Festivaline 5 bin kişilik keşkek rekoru damga vurdu

Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali, dev bir kazanda pişirilen 5 bin kişilik, 3 ton keşkek ile rekor denemesi yaparak sonlandı. 600 kilo buğday, 600 kilo dana eti, 200 kilo tereyağı ve 1,5 ton su kullanılarak hazırlanan keşkek, davul zurna ve zeybek gösterisi eşliğinde halka ikram edildi.

Festival, 11 Ekim’de düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı ve 3 gün boyunca eğlence, lezzet, sanat ve müzik dolu etkinliklerle devam etti. Final gününde İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen keşkek ikramı, büyük ilgi gördü. Keşkeğin pişirilmesine bir gece önceden başlandı ve 100 aşçı tarafından hazırlandı. Keşkeğin dövülmesi sırasında davul zurna eşliğinde zeybek gösterisi festivale coşku kattı.

Kuşadası Sokak Festivaline 5 bin kişilik keşkek rekoru damga vurdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KUSAV Başkanı Levent Köylü ile birlikte keşkeği halka ikram etti. Günel, festivalin üçüncü yılında Dünya Şefler Birliği tarafından akredite edilmesinden gurur duyduklarını belirterek, "Bu başarıya katkı sunan herkese teşekkür ediyor, milli yemeğimiz keşkeğin afiyet olmasını diliyorum" dedi.

Kuşadası Sokak Festivaline 5 bin kişilik keşkek rekoru damga vurdu

Bakmadan Geçme