KYK/Burs kredi başvuruları başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanları sunmanın yanı sıra maddi destek de sağlamaktadır. Bakan Bak, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, burs ve kredi başvurularının detaylarını paylaştı.

BAŞVURU SÜRECİ

2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurusu yapabilecek adaylar arasında, ilk kez bir yükseköğretim programına kabul edilen öğrenciler, halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları yer almaktadır.

Başvuru Süresi:

Başvurular, 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Burs/kredi başvurusu yapabilecek gruplar:

- İlk defa yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler
- Halihazırda yükseköğretim programında bulunan ara sınıf öğrencileri
- Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Burs ve kredi başvuruları, e-Devlet üzerindeki öğrenim bilgilerine dayanarak alınacaktır. Bu nedenle, öğrencilerin e-Devlet hesaplarındaki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önemlidir. Eğer bilgilerde hata varsa, öğrencilerin üniversitelerinin öğrenci işleriyle irtibat kurarak düzeltilmesini talep etmeleri gerekmektedir.

Başvuru sırasında verilen ekonomik, sosyal ve başarı durumu bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacaktır. Başvuru sırasında yanlış bilgi veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

ÖZEL DURUMLU ÖĞRENCİLER

Özel durum beyan eden öğrencilerin başvuru sürecinde belge göndermeleri gerekmemektedir. Bu öğrencilerin durumları, bakanlık tarafından kontrol edilecektir. Özel durumlar arasında şehit/gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, engelli bireyler ve Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar gibi gruplar bulunmaktadır.

DESTEK İMKANLARI

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472) hattını arayabilir veya KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilirler.


 

Bakmadan Geçme