• Haberler
  • Eğitim
  • Laik eğitime bir darbe daha! Okul öncesine mescit zorunlu!

Laik eğitime bir darbe daha! Okul öncesine mescit zorunlu!

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında zorunlu...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında zorunlu hale getirdiği ‘mescit düzenlemesi’ Resmî Gazete’de yayımlandı. Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle okul öncesi ve ilköğretim kurumlarında mescit zorunlu hale geldi. Yönetmelikte yer alan “Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir” maddesi “Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır” şeklinde değiştirildi.

Haber

“GERİCİLEŞTİRMEYE YÖNELİK”

İktidarın kendine seçmen profili yaratmak istediğini bundan dolayı da laik eğitime karşı din eğitimi verildiğini belirten Eğitim-Sen 1’nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “Laik eğitime bir tehdit daha oldu bu yönetmelik. Günümüzde zaten birçok uygulama ile iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı laik eğitimi kaldırmaya, laik eğitime karşı çeşitli hamleleri var. Şimdi okul öncesi eğitim kurumlarına mescit getirilmesinin temel nedeni eğitimin dinselleştirilmesi ve gericileştirilmesine ilişkindir. İlgili değişiklik tamamen siyasi iktidarın kendisine uygun seçmen profili yaratmak için eğitim hamleleridir” diye konuştu.

Haber

Eğitim-Sen 1’nolu Şube Başkanı Necip Vardal

“İMAM YOK AMA…”

Okullara henüz imam atamasının yapılmadığını belirten Vardar, ‘iktidarın şimdiye kadarki politikası bunun teminatıdır’ diyen Vardar, “Bilindiği üzere ÇEDES projesi vardı, protokolü vardı. Bu adım adım sirayet ediyor. Başka adımları da okullara imam kadrosu tahsis edilmesi ya da istihdam edilmesidir. Bunun sonu yok, şu ana kadar ki gelişmeler 20 yıldır eğitimde yürüyen gelişmeler bunun göstergesi, sonrasında bunun olmayacağına dair bir şey yok. Okul öncesi eğitim kurumlarında şu an belki imam yok ama en yakın sürede atanamayacağının garantisini kimse veremez” değerlendirmesinde bulundu.

Haber

Eğitim-İş İzmir 2’nolu Şube Başkanı Âdem Yıldırım

“ASIL İHTİYAÇLAR FARKLI”

Okul öncesi öğretmenlerin birçok sorunu varken MEB’in bu tarz işler ile uğraşması bize inandırıcı gelmiyor diye Eğitim-İş İzmir 2’nolu Şube Başkanı Âdem Yıldırım, “Son zamanlarda, MEB, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ adı altında buluşmalar yapıp sonrasında oradan gelen öneri talep beklentilerden hareketle değişikleri hayata geçirmeye başladıklarını açıklıyor. Şimdi mescidi ne için açarsınız? Çalışanların orada ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi hedefleniyor. Ama okul öncesi öğretmenlerimizin dinlenme hakkı yok, sınıftan çıkma hakkı yok o zaman bu öğretmenler bu ibadetlerini nasıl gerçekleştirecek? İkinci soru ise sağlıklı ve dengeli beslenme hakkı, ücretsiz eğitim hakkı ama aynı zamanda okul öncesi öğretmenlerinin yanlarında eğitimli bir yardımcı personelle dersi devam edebilmesinin sağlanması, teneffüs hakkı, öğle arası dinlenme hakkının olmayışı. Bunlar da muhtemelen okul öncesi öğretmenlerini dile getirdiği soru ve sorunlar. Bunlarla ilgili henüz bir çözüm yok. Atılan adımlar yapılan açıklamalar bizlere tümüyle inandırıcı gelmiyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER CAMİYE GİTMEYE DEVAM EDİYOR

Öğrencilerin camilere götürülmesi devam ediyor. Bornova’da özel bir kolejin öğrencileri Bornova Yeni Camii’ye götürüldü. Cami görevlileri tarafından yapılan cami bölümleri ve yürütülen hizmetler ile ilgili sunumu dinleyen öğrenciler, camii yönetiminin sohbetine katıldı. Program sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı İslâm İlmihal’i hediye edildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme