• Haberler
  • İzmir
  • Latif Aydemir sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti!

Latif Aydemir sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi'nde öldürülen kadınlara yönelik yaptığı konuşma nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, partisinden istifa etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadınların yaşadığı şiddet ve katliamlarla ilgili 'Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur' ifadelerini kullanan AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, gelen tepkilerin ardından partisinden istifa etti.

Belediye meclisinin ardından başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı olmak üzer pek çok kişinim eleştirdiği Latif Aydemir, partisinden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

"ÇARPITILAN SÖZLER..."

Yaşananların ardından sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yayımlayan Latif Aydemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Değerli Kamuoyuna; Bazı basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, 14/10/2024 tarihli İzmir Büyükşehir Meclisi'ndeki konuşmamın çarpıtılarak partime ve şahsıma zarar vermek amacıyla yapılan paylaşımlar üzerine kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Üç kızımla birlikte üyesi olduğum parti, dernek ve yardım kuruluşlarıyla kadının toplumsal hayatta var olması ve yüceltilmesi adına mücadele ettim. Yıllar süren bu mücadelemin, çarpıtılan sözlerim nedeniyle zarar görmesinden dolayı derin üzüntü içindeyim.
Mecliste sarf ettiğim sözlerin amacı dışında basına servis edilerek toplumda yanlış bir algı yaratılmıştır. Konuşmamda asıl vurgulamak istediğim husus, şiddet ve cinayet olaylarının önlenmesi adına ölüm ve ölüme sebebiyet veren olguların ve zihniyetin irdelenmesi gerektiğiydi. Kadınları tenzih ederek yaptığım konuşmada asıl dikkat çekmek istediğim, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanması sonucu oluşan mağduriyetlerdi.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ!

Yanlış anlaşılan cümlemden dolayı kamuoyundan özür diler, bu vesileyle 2002 yılından beri herkademesinde görev aldığım Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, partimin zarar görmemesi adına istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

Latif Aydemir sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti!

Bakmadan Geçme