Likya Medeniyeti'nin izinde

Dünyada antik medeniyetlerin en önemlileri Anadolu'da yaşamış. Bunlardan biri de Likya. Fethiye'den başlayıp, Antalya'da son bulan...

Dünyada antik medeniyetlerin en önemlileri Anadolu’da yaşamış. Bunlardan biri de Likya. Fethiye’den başlayıp, Antalya’da son bulan 555 kilometrelik tarihi Likya Yolu, doğaseverlerin en çok ilgi gösterdiği rotalardan biri. Dünyanın her yerinden gelen doğa yürüyüşçüleri, toplam parkuru kimi kaynaklarda 19 kimi kaynaklarda 21 olarak belirtilen Likya Yolu’nu bazen etap etap, bazen de bir hafta, 10 gün süren kesintisiz yürüyüşlerle tamamlamayı hedefliyorlar.

Haber

Biz de İzmir Bostanlı Dağcılık Kulübü’nün usta rehberi Fatih Üner ile Fethiye Ovacık Hisarönü’nden başlayıp, Tekirova’ya kadar 1,5 yıla yayılı süreçte Likya Yolu’nu yürüdük.

Haber

Ovacık Hisarönü’nden yola çıktık, bir yanımız Babadağ, bir yanımız Akdeniz’in maviliği, doğanın ve antik tarihin heybetine hayranlık duyarak, Likya’lıların izini sürerek iki günde Kabak Koyu’na ulaştık.

Haber

Likya Yolu’nun başlangıç etabında ilk gün Faralya Köyü’ne kadar yürüdük. Babadağ eteklerinde patika yolları izleyip, kayaların, makilerin arasında geçip, tekrar patika yollara kavuştuk. Binlerce yıl önce insanların kullandığı bu yolların taş döşeli, tam olarak bozulmamış bölümlerinde yürümek büyük keyif veriyor. Bir zamanlar buralarda yaşayan ya da ticaret için buralara gelmiş insanlar basmış o taşlara. Elleriyle dokunmuşlar. Aynı maviliği, aynı yeşilliği izlemişler. Aynı taşa oturup, dinlenmişler. Faralya Köyü’nde son verdik yürüyüşün ilk etabına. Faralya, Akdeniz’in maviliğine biraz yüksekten bakan bir yerleşim yeri. Küçük köy pansiyonlarıyla hem turizmden geçiniyorlar hem de narenciye bahçeleri, küçük seralarıyla tarımdan. Oralara gitmişken Kelebekler Vadisi’ni görmemek olmazdı. Doğa harikası bu vadiye, yüksekten, kuşbakışı baktık. Karadan ulaşımın olmadığı bu cennet köşeye teknelerle denizden ulaşılabiliyor ve inşaat yasak. Bu yasağın ve ulaşım zorluğunun devam etmesi dileklerimizle Likya serüveninin ilk gününü noktaladık. İlk günün yorgunluğunu Ölüdeniz kıyısında güneşin batışını izleyerek giderdik.

Haber

İkinci güne bıraktığımız yerden Faralya Köyü’nden başladık. İkinci gün etabımız ilk günden daha kısaydı. Başka bir cennet köşe Kabak Koyu’nda bitirdik. Bir grup arkadaşımız Kabak Koyu’nun maviliğinde dinlenmeyi seçerken, bir grup arkadaşımla, Alınca etabına doğru kısa bir yürüyüş daha yaptık. Kabak Koyu’na bu kadar yukarıdan bakmak ve o manzara eşliğinde meditasyon yapmak kendimize en büyük ödülümüz oldu.

Haber

LİKYA YOLU PARKURLARI

  1. Ovacık – Faralya
  2. Faralya – Kabak Koyu
  3. Kabak Koyu – Alınca 
  4. Alınca – Yediburunlar
  5. Yediburunlar – Gavurağılı
  6. Gavurağılı – Patara
  7. Patara – Kalkan
  8. Kalkan – Sarıbelen – Gökçeören
  9. Gökçeören – Kaş
  10. Kaş – Kekova
  11. Kekova – Demre
  12. Demre – Alakilise – Finike
  13. Karaöz – Gelidonya Feneri – Adrasan
  14. Adrasan – Olimpos – Çıralı
  15. Çıralı – Beycik
  16. Çıralı – Tekirova
  17. Tekirova – Phaselis – Gedelme
  18. Beycik – Tahtalı Dağı – Gedelme
  19. Gedelme – Göynük
  20. Göynük – Hisarçandır
  21. Hisarçandır – Geyikbayırı 

HÜSNİYE SEVAL ACUN

Özel Haber

Bakmadan Geçme