Livaneli'den İkizköylüler’e mini konser

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, Sanatçı Zülfü Livaneli, İkizköy'e destek...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, Sanatçı Zülfü Livaneli, İkizköy’e destek olmak için Akbelen’e gitti. Akbelen’de coşku ile karşılandı.  Livaneli, vatandaşlara destek olmak için alanda mini bir konser verdi. Katliamın tek nedeninin hırs olduğunu söyleyen Livaneli, “Ama şunu bilsinler halk ile inatlaşılmaz. Bu halkın buradaki onurlu direnişi hep hatırlanacak” dedi.

“ONURLU DİRENİŞ”

Livaneli, Akbelen’de direnen vatandaşlara seslenerek, “Yurdumuzun ormanlarını, doğasını, haysiyetimizi ve onurumuzu korumak için buradasınız. Biz sizinle Türkiye halkı ve dünyanın ilerici insanları olarak sizlerle onur duyuyoruz. Bütün bu katliamın, doğadaki yangınlar, dengenin bozulması, ısınma ve fiyatlardaki halka zulmetme tek bir neden bağlanıyor: lanet olası kar hırsı. İnsanların gözü doymuyor. Milyarlarına milyar koyacaklar, ihtiyaçları da yok. Sadece inatlaşma. Ama şunu bilsinler halk ile inatlaşılmaz. Bu halkın buradaki onurlu direnişi hep hatırlanacak” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme