Lübnan'daki can kaybı sayısı açıklandı 

İsrail'in dün sabah saatlerinden bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 558'e, yaralı sayısı ise bin 835'e yükseldi.

İsrail'in dün sabah saatlerinden bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 558'e, yaralı sayısı ise bin 835'e yükseldi. Saldırılarda 50 çocuk ve 94 kadın da hayatını kaybetti.

İsrail’in Lübnan’a dün sabah saatlerinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı artmaya devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, yaptığı açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50’si çocuk ve 94’ü kadın olmak üzere toplam 558'e ulaştığını, yaralı sayısının ise bin 835 olduğunu bildirdi. 

4 SAĞLIK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Abiad, yaralıların tedavisinin 54 hastanede sürdüğünü belirtirken, hava saldırıları sırasında 14 ambulansın hedef alındığını, 4 sağlık görevlisinin hayatını kaybettiğini ve 16 sağlık çalışanının yaralandığını ifade etti. Bakan, İsrail'in yalnızca Hizbullah mensuplarını hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Düşman, masum sivilleri ve sağlık personelini hedef alıyor" dedi.

YERLİ HALK GÖÇ ETMEYE BAŞLADI 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise şu ana kadar Lübnan’da bin 600 hedefin vurulduğunu duyurdu. Saldırıların özellikle Bekaa bölgesine, Lübnan’ın derinliklerine ve güneyindeki Hizbullah noktalarına yönelik yapıldığını belirten IDF, füze rampaları, askeri tesisler ve silah depolarının hedef alındığını öne sürdü. İsrail ordusunun Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yönelik düzenlediği yoğun hava saldırıları sonucunda binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. 

Bakmadan Geçme