• Haberler
  • Gündem
  • Lütfü Savaş’tan sonra gözler Mehmet Dönen’e çevrildi!

Lütfü Savaş’tan sonra gözler Mehmet Dönen’e çevrildi!

CHP’nin Ankara’daki Aday Tanıtım Toplantısı’nda Hatay’da ismi açıklanan ve büyük tepkilere neden olan Lütfü Savaş’ın isminin...

Lütfü Savaş’tan sonra gözler Mehmet Dönen’e çevrildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’nin Ankara’daki Aday Tanıtım Toplantısı’nda Hatay’da ismi açıklanan ve büyük tepkilere neden olan Lütfü Savaş’ın isminin listede yer alamaması üzerine şüpheler peş peşe geldi. Parti içinde krizlerin de yol açtığı ve seçmenin de tepki gösterdiği Savaş’ın ismiyle giriş kartı bastırıldığı ama Lütfü Savaş’ın gelmediği toplantı dikkatlerden kaçmadı!

‘ÖZEL’ YETKİ

CHP’li Barış Yarkadaş, yaptığı açıklamada Özgür Özel’e yetki verildiğini ve Lütfü Savaş’ın yerine ise bakan Mehmet Dönen’in atanabileceğini açıkladı. Yarkadaş, şöyle konuştu:

“CHP Genel Merkezi, bugün yapılan Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısına HATAY Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılmasını istemedi. Savaş’a da “Anketlerde durumunuz iyi görünmüyor” denildi. CHP Genel Merkezi, Savaş’ın kendi iradesiyle adaylıktan çekilmesini bekliyor. Savaş ise çekilmiyor. Bu akşam muhtemelen MYK toplanacak ve durum değerlendirmesi yapılacak. HATAY adayının durumu konusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yetki verildi. Özel, mevcut aday Lütfü Savaş’ın yerine önceki hafta baş başa görüştüğü eski Bakan Mehmet Dönen’i atayabilir.”

Turgay Kılıç

 

Bakmadan Geçme