'Maaşları zor ödüyoruz'

Belediye Meclisi’nde AK Partili isimlerle CHP’lileri karşı karşıya getiren ‘büyükşehir maaşları bile ödemekte zorlanıyor’ tartışmalarına Cumhuriyet...

'Maaşları zor ödüyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Meclisi’nde AK Partili isimlerle CHP’lileri karşı karşıya getiren ‘büyükşehir maaşları bile ödemekte zorlanıyor’ tartışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter’de dahil oldu. Bir tv programına konuk olan Serter, CHP’li belediyelerden devlete verilen vergi ile devletten alınan paya dikkat çekti ve bu koşulların maaşların zor ödenmesine sebep olduğunu söyledi. “Biz 11 birim vergi veriyoruz, 1,5 birimi ancak geri alabiliyoruz” diyen Serter, “Körfez neden kokuyor? Parasız kaldık belediyede maaşları zor ödüyoruz. Bunun farkında mı hükümet? Bizim her belediyemizi sıkıştırmak istiyor hükümet. Parasız kaldık.

“KÖRFEZ KOKUYOR”

Büyükşehir Belediyesinin maddi baskı altında olduğunu ifade eden Serter, buna karşın gerekli her çalışmayı yaptıklarını ifade etti. Serter sözlerini, “Bütün pisliği körfeze akıt, atıklar körfeze biriksin sonra ‘körfez kokuyor’… Kokacak, kokuyor, bende rahatsızım. Ne yapacak İBB? Çevre bakanlığı önlem almıyor. Kanalizasyonların hiçbiri akıyor mu denize? Arıtmalarımız yaptık, arıtmalarda toplanıyor. Çamur istasyonunda da enerjiye dönüşüyor. Büyükşehir tek başına yapamaz. Çok büyük yatırım gerekiyor.” şeklinde sürdürdü.

 

“EKONOMİK SIKINTI HER YERDE”

Maddi sıkıntıların sadece CHP’li belediyelerde yaşanmadığına da değinen Serter, “Her belediyede var ekonomik sıkıntı. Hükümetin belediyelerinde de var. Yapsın asgari ücreti 5-6 bin TL. Seçime yakın ucundan kıyısından hepsini yapmaya çalışacaklar” diye konuştu.

 

“COVİDİ BAHANE ETTİLER”

Serter, Belediyenin gelirlerine iktidar tarafından el koyulduğunu iddia ederek, “Kredi bulundu, imza atılmıyor, Cumhurbaşkanlığı’nda duruyor. Körfez projesi sadece İBB’nin problemi değil. Körfeze gelen dereler Gediz’den geliyor körfeze akıyor. Kesin o pislikleri bakın körfez nasıl kendi kendini temizleyecek! DSİ’nin girmesi lazım buraya. Orman Bakanlığı, yok bilmem ne bakanlığı yok… Tarım Bakanlığı veya Çevre Bakanlığı ilgilenecek orayla. Bütün oraların temizlenmesi şart. Önce oralara yatırım yapsınlar, körfez kendi kendini zaten temizliyor.” dedi.

Bakmadan Geçme