• Haberler
  • İzmir
  • 'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası kapsamında, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların sporla tanışmasını sağlamak amacıyla 'Mahallede Eğlence Var' etkinliğini düzenledi.

Konak Lale Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşadı.

Sporun Yaygınlaştırılması Amacıyla Düzenlendi

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sporun görünürlüğünü artırmak ve sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırmak için kent genelinde birçok etkinliğe imza atıyor. Avrupa Spor Haftası çerçevesinde yapılan “Mahallede Eğlence Var” etkinliği, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sporla tanıştırmayı amaçlıyor. Etkinlikte çocuklar, sporun farklı branşlarıyla tanışırken, aileler de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu spor faaliyetleri ve ücretsiz eğitim olanakları hakkında bilgilendirildi. Şenlik havasında geçen organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Gösteri Maçı ve Spor Deneyimi

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

Lale Mahallesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularının tekvando ve judo gösterilerini izleme fırsatı buldu. Ayrıca badminton, ayak tenisi ve masa tenisi gibi spor dallarını deneyimleyen çocuklar, ünlü sporcularla tanışarak keyifli vakit geçirdi. Fenerbahçe altyapısından yetişen, İzmirspor, Akhisarspor ve Galatasaray’da forma giymiş milli futbolcu Bilal Kısa ile profesyonel futbolcu Mert Kaytankaş, çocuklarla bir araya gelerek onlarla fotoğraf çektirdi ve sorularını yanıtladı. Etkinlikte ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün ampute futbol takımı oyuncularıyla da gösteri maçı yapıldı.

Teşekkür Plaketleri Takdim Edildi

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

Etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Çalışmaları Şube Müdürü Asım Bahadır Eroğlu, futbolcular Bilal Kısa ve Mert Kaytankaş’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Bahadır Eroğlu, “Bu tür etkinliklerle çocuklar hem eğleniyor hem de sporla büyüyen sağlıklı bireyler olma yolunda önemli adımlar atıyorlar” diye konuştu.

Bilal Kısa: "Spor İyi Bireyler Yetiştirmede Önemli"

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

Milli futbolcu Bilal Kısa, organizasyonda yer almaktan büyük keyif aldığını belirterek, “İyi bireyler yetiştirmemiz için sporun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sokaklardan ve mahallelerden gelen yetenekli çocukların bu tesislerle yetişebileceğine inanıyorum. Ben de milli takım forması giydim ama sokaklarda yetiştik, buradan da spor dünyasına büyük katkı sağlayacak çocukların çıkacağını umuyorum” dedi.

Mert Kaytankaş: "Bu Tesisler Çocuklar İçin Büyük Bir Şans"

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen profesyonel futbolcu Mert Kaytankaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Sokaklarda futbol öğrendik ve çok zor şartlarda yetiştik. Buradaki çocuklar çok daha şanslı, böyle tesislerde spor yapabiliyorlar. Dezavantajlı bölgelerde spora yatkınlık çok daha fazla oluyor, bu yüzden bu tarz etkinlikler ve tesisler çok önemli” ifadelerini kullandı. Kaytankaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara dokunmasının ve sporu desteklemesinin çok değerli olduğunu vurguladı.

Erdi Arslan: "Dezavantajlı Bireyler İçin Tesisler Çok Önemli"

'Mahallede Eğlence Var' etkinliği çocukları sporla buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nde 14 yıldır ampute futbol oynayan ve 8 yıldır milli takımda yer alan Erdi Arslan, dezavantajlı bireyler olarak spora ulaşmanın zor olduğunu belirtti. Arslan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu mahallelere öncelik vermesi çok güzel bir şey. Son yıllarda çok güzel tesisler yapıyorlar ve bu etkinlikler gerçekten çok değerli. Mahalledeki çocukların spora daha kolay ulaşabilmesi için bu çalışmaların devam etmesi çok önemli” dedi.

Bu etkinlikle, dezavantajlı bölgelerdeki çocukların sporla buluşturulması ve spora olan yatkınlıklarının desteklenmesi amaçlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu tarz etkinlikleriyle, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme