Mahkeme celbi alan depremzededen ders gibi cevap

Yenikiraz.com internet sitesinden Turgay Kılıç'ın haberine göre Malatya’da hissedilen deprem sonrası hasarlı evinden İzmir’e annesinin yanına...

Mahkeme celbi alan depremzededen ders gibi cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenikiraz.com internet sitesinden Turgay Kılıç’ın haberine göre Malatya’da hissedilen deprem sonrası hasarlı evinden İzmir’e annesinin yanına yerleşen 42 yaşındaki depremzede anne K., “12 yıldır Malatya’daydık. Kendi halimizce geçinebilen bir aile yapımız vardı. Deprem bizi bayağı kötü yaptı” dedi.
Depremin etkisiyle ailenin yaşamsal alanında değişikliğe giden ve ismini vermek istemeyen depremzede anne: “Eşimle sorunlarım vardı zaten. Sıkıntılı bir durum, deprem ise benim için bir bahane oldu. İzmir’e gelmeyi düşünüyordum; ama bu durumda olmasaydı daha iyiydi” diyerek boşanma davasıyla şoke olduğunu anlattı.

Deprem olmasaydı hayatında büyük değişiklikler yapmayı düşünen depremzede anne, “Eşimle oturup bu olanları konuşmak istiyordum. Ne olacağı konusunda bir plan yapmak istiyorduk. Aile ilişkimizi yoluna koymak istiyordum, aramızda bir çocuk var diyerek konuşma yapacaktık. Deprem araya girince, kaldı; konuşamadık” dedi.

‘Dava öyle değil, böyle açılır’

Boşanma davasının olduğunu E-devlet sisteminden öğrenen depremzede anne, Bayraklı Adliyesi’ne gidip bilgi almak isterken, harç eksik yatırıldığı için düşecek davaya müdahil oldu, davanın düşmesini engelledi, karşı dava açtı. “Öğrenir öğrenmez adliyeye gittim. Boşanma davasını açan eşimin harcı ödememesi üzerine davanın düşeceğini söylediler. Ben de ‘dava öyle değil, böyle açılır’ diyerekten mademki açılmış, kapanmasın dedim ve beklemem gerektiğini söylediler. Ben de evrakları tamamlayıp götürdüğümde, beklememi istediler.”

Bakmadan Geçme