• Haberler
  • Ekonomi
  • Maliyetler karşısında ezilen pamuk üreticisi destek bekliyor

Maliyetler karşısında ezilen pamuk üreticisi destek bekliyor

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz mazot, gübre, ilaç maliyetlerindeki artış nedeniyle için pamuk fiyatlarının en az 35 lira olması gerektiğini söyledi.

Pamuk toplama sezonunun başlaması üzerine Koçarlı'da pamuk üreticisini ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, üreticinin sorunlarını dinledi.

Zİyarette; Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da yer aldı.

"MALİYETLERİN YÜKSEKLİĞİ ORTADA"

Pamuk üreticisinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Karakoz, "Bu sene mevsimsel şartlardan dolayı öncelikle tarlalarda verimde geçen seneye göre çok düşüklük var, rekoltede azlık var bu nedenle çiftçimiz baştan mağdur. Şu anda toplanan pamuk 21-22 liradan alınıyor. Girdi maliyetlerinin yüksekliği de ortada. Mazotta, gübrede, ilaçta inanılmaz artışlar var ama pamuk fiyatında artış yok. Çiftçilerimiz önümüzdeki sene artık pamuk ekmemeyi düşünmeye başladılar" diye konuştu.

"PAMUK ÜRETİCİSİNİ DESTEKLEYİN"

Fiyatların en az 35 TL olması gerektiğini söyleyen Karakoz, "Bu kadar stratejik, dünyanın en kaliteli pamuğunun yetiştiği Aydın'da ve Söke'de artık insanlarımız pamuk ekmeyi bırakma noktasına geldi. O yüzden Bakanlığın bir an önce önlem alıp bu fiyatları desteklemelerle yukarıya çekmesi, çiftçilerimizin mağdur olmasını engellemesi gerekiyor. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Pamuk üreticimizi destekleyin ve pamuk fiyatını en az 35 lira olarak güncelleyin" dedi.

Maliyetler karşısında ezilen pamuk üreticisi destek bekliyor

"İKTİDAR ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYMUYOR"

Türk çiftçisinin zor durumda olduğunu söyleyen Karakoz, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

"Türkiye bir tarım ülkesi. 'Milli ekonominin, kalkınmanın temeli de tarımdır.' diyoruz her zaman. Ancak genel olarak Türk çiftçisi, Türk hayvancısı çok zor durumda. Çiftçilerimizin desteklenmesi lazım. Çiftçilerimizin üretmeyi bırakmaması, üretmeye devam etmesi lazım. Ancak iktidar çiftçilerimizin sesini ve taleplerini duymuyor."


 

Bakmadan Geçme