Manisa'da ilki sönmeden ikinci yangın

Manisa'nın Gördes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, akşam saatlerinde aynı noktada bir yangın daha çıktı. İkinci yangın için bölgeye yeni ekipler gönderildi. Gece boyunca alevlerle mücadele edilirken, ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor

Manisa’nın Gördes ilçesinin Boyalı mahallesi yakınlarındaki ormanda dün öğle saatlerinde başlayan yangın ikinci gününde de devam ediyor. Dün akşam saatlerinde ikinci yangın da başladı. 

İlk yangın için bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına, 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal, 1 dozer ve 1 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahale edildi.

Yangının kontrol altına alınmak üzere olduğu sırada aynı bölgede saat 17.15 sıralarında ikinci orman yangını daha çıktı. Bölgeye yeni ekipler gönderildi. 5 uçak, 13 helikopter, 45 arazöz, 15 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile yangınla mücadele sürdü. Geceden sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopterle müdahale devam etti. Sabah saatleriyle birlikte havadan müdahaleye karadan da destek verilmeye başlandı. 

ÇANAKKALE'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

Çanakkale Bozcaada’da  tarım arazisinde nedeni belirlenemeyen yangın çıktı. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine Bozcaada Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri gönderildi. Yangın rüzgarın etkisiyle çevredeki ormanlık alana sıçradı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangının kontrol altına alınması için 5 helikopter ve 5 uçak ile havadan, çok sayıda araç ve 104 personelle karadan başlattıkları çalışmayı sürdürdü. Çalışmalara vatandaşlar su tankerleriyle destek verdi. Yangın ekiplerin koordineli çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışması sürüyor. Yangında 12 hektar orman alanı, 18 hektar da tarım alanı zarar gördü.

EDİRNE'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

İpsala'ya bağlı Tevfikiye ve İbriktepe köyleri arasındaki ormanda, saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler, kısa sürede büyüdü. Bölgeye, Keşan Orman İşletme ve İpsala Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle yaklaşık 2.5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında 200 dekar ormanın zarar gördü.


 

Bakmadan Geçme