• Haberler
  • Dünya
  • Mark Zuckerberg, Jeff Bezos'u geride bıraktı sıradaki hedef kim?

Mark Zuckerberg, Jeff Bezos'u geride bıraktı sıradaki hedef kim?

Meta'nın kurucu ortağı Mark Zuckerberg, Perşembe günü Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.

Meta'nın kurucu ortağı Mark Zuckerberg'in net serveti, Perşembe günü 206 milyar dolara ulaşarak onu, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 200 milyar doları aşan üçüncü milyarder yaptı. Zuckerberg'in servetindeki artış, Meta hissesinin öğleden sonra yüzde 1,4 değer kazanarak 580,80 dolardan işlem görmesiyle gerçekleşti.

Zuckerberg'in net serveti, Meta'nın hisse fiyatının Ağustos ayının başından bu yana yüzde 6 yükselmesiyle 22 milyar dolardan fazla arttı. 2024 yılının başından itibaren Meta hisseleri yüzde 67 değer kazanırken, Zuckerberg'in şirketteki yüzde 13'lük hissesi sayesinde serveti bu yıl şimdiye kadar 78,1 milyar dolar arttı.

Zuckerberg'in metaverse yatırımları başlangıçta hayal kırıklığı olarak görülse de, son aylarda bu yatırımlar karşılığını vermeye başladı. Bu durum, onu Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un önüne geçirirken, Tesla ve X'in sahibi Elon Musk, 256 milyar dolarlık servetiyle tek rakibi olarak kaldı.

Meta hisseleri, ikinci çeyrekte beklenenden daha iyi satışlar açıklaması ve yapay zeka destekli dil modellerine geçiş duyurusu sonrası yüzde 23 değer kazandı. Hisse, Perşembe günü 582,77 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bakmadan Geçme