Marmara'da fırtına, deniz ulaşımını aksattı

Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, fırtınaya dönüşerek deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, fırtınaya dönüşerek deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Bursa'nın Mudanya ilçesinden İstanbul Sirkeci Limanı'na sefer yapan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), tüm seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ise sabah 08.30'da gerçekleştirilmesi planlanan Bursa, Armutlu, İstanbul seferini güçlükle ve 35 dakika gecikmeli bir şekilde gerçekleştirdi. İDO'nun Ulubatlı Hasan isimli deniz otobüsü, dalgalı deniz koşulları nedeniyle yolcularını limanda ikaz etti. Kaptan, denizdeki dalgaların yüksekliğini göz önünde bulundurarak hassasiyeti olan yolcuların gemiye binmemesini önerdi. 

50 KİLOMETRE HIZA ULAŞTI

Tecrübeli kaptan, 400 yolcuyla yola çıkan gemiyi, Armutlu Bozburun’dan sonra yer yer 3 metreyi aşan dalgalar arasında dikkatli bir şekilde yönetti. İmralı Adası ile Çınarcık arasındaki hatta rüzgar, zaman zaman saatte 50 kilometre hıza ulaştı. Büyük dalgalar arasında savrulan gemi, kaptanın kontrolünde Büyükçekmece istikametine yönelerek rüzgarı bordalayarak Yenikapı'ya yanaştı. Yolculuk sırasında bazı yolcuların istifra ettiği ve fenalaştığı öğrenildi; kaptan, bu durumda olan yolcular için sağlık görevlisi ya da doktor yardımı talep etti.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 

Üniversitelerin açıldığı ilk gün, Bursa'dan İstanbul'a eğitim için gidecek yolculardan BUDO'dan bilet alanlar ilk derslerini kaçırırken, İDO ile seyahat edenler, gecikmeli de olsa derslerine ulaşabildi. Hava durumuna ilişkin yapılan tahminler, Marmara'da parçalı bulutlu havanın Salı günü de devam edeceğini, rüzgarın etkisini kaybedeceğini gösteriyor. Çarşamba'dan itibaren ise hava sıcaklıklarının 29 derece civarında güneşli bir şekilde seyredeceği bildirildi.    

Bakmadan Geçme