• Haberler
  • Genel
  • Marmara Denizi çalkalanıyor! Uzmanlar uyardı!

Marmara Denizi çalkalanıyor! Uzmanlar uyardı!

Marmara Denizi açıklarında saat 10:42 sularında başlayan 4,9 şiddeti depreminin ardından 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar...

Marmara Denizi açıklarında saat 10:42 sularında başlayan 4,9 şiddeti depreminin ardından 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar gün yüzüne çıktı.

Depremlerin artı arkası kesilmiyor

AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, ilk deprem 10:42 sularında 4,5 büyüklüğünde yaşandı.

Haber

İkinci deprem ise, 10.57 sularında 3,9 büyüklüğünde yaşandı.

Haber

Üçüncü depreminde ise, 11.15 saatinde 3.0 sularında yaşandı.

Haber

Son dördüncü deprem ise, 11.38 sularında 3,8 büyüklüğünde yaşandı.

Haber

Uzmanlardan deprem bilgisi

Deprem bilimciler, Marmara açıklarındaki deprem için kritik uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda Marmara Denizi açıklarındaki 5.1 şiddeti deprem için “Çok önemli şekilde hissedilmiş. Marmara Denizi küçük bir deniz değil, batı ve doğusunda nerede olduğu önemlidir. Aşağı civardaki depremleri farklı yorumlamak gerekeir. Kuzey Anadolu fayının üzerine gelmeyen bir yerdeyse yorumlar farklı olur. Çünkü güneydeki faylara ilişkin farklı değerlendirilir” dedi.

‘Büyük depremler üretebilir’

Dr. Ersoy, şöyle konuştu: “Kuzey Anadolu fayının Marmara denizin fayının kuzey kolu üzerindeyse bu zon aktiftir. gelecekte büyük bir deprem bekliyoruz. Bunları da iyi değerlendirmek gerekiyor. Sonraki hareketleri de takip edilmesi gerekiyor. Ama güneydeki kollar üzerinde ise daha farklı bir yorum getirir ve beklediğimiz Marmara depreminin bir fay zonu üzerinde olmadığını gösterir. Kuzey Anadolu fayı hem Marmara denizi içerisinde hem de arka ve Güney Marmara da kolları var. Dolayısıyla depremlerin nereye gelişlerine ilişkin bilgi verir.  5.1 deprem ise kuzeydeki beklenen bir deprem değil. Büyük Marmara depremin üzerinde denk gelecek bir yer değil. Gemlik’ten geçen İznik gölünün güneyinden bir fay zonu daha var. Buradaki depremler de büyük depremler üretebilir.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme