Masal Ada'nın yaşı küçük hedefi büyük

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR10 yaşında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na yetenek sınavı ile giren 14 yaşındaki Masal Ada...

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR10 yaşında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na yetenek sınavı ile giren 14 yaşındaki Masal Ada Coşkun, her alanda kendisini geliştiriyor. Viyolonsel çalan ve bale ile ilgilenen Masal Ada Coşkun, küçük yaştan itibaren Japonca öğrenmeye başladı. Hedefinin müzik üzerinde Japonya’da Master yapmak olduğunu söyleyen Coşkun, şimdiden projelerini hazırladı. Küçük yaşta annesi Deniz İnan’ın desteği ile yeteneklerini keşfeden Masal Ada Coşkun müzik, bale ve resim konusundaki yeteneğini yaşam boyu geliştirerek global olarak hizmet sunmak istiyor. Masal Ada’nın küçük kardeşi Ege Deniz de konservatuara hazırlanarak ablasının yolundan gidiyor. Masal Ada ve Ege Deniz kardeşlerin annesi Deniz İnan ise burs desteğine ihtiyaç olduğunu belirterek “Ege’nin herhangi bir burs desteği yok. Bu çocukların yollarının açılabilmesi için burs desteklerine ihtiyacımız var. Masal’ın da ilerleyen süreçler için yeni burslarla desteklenmesi gerekiyor” dedi.

HEDEFİ ŞİMDİDEN BELLİ

Yetenekleri ile ön plana çıkan Masal Ada Coşkun, müzik üzerine Japonya’da Master yapmak istediğini belirterek, “Ekstra olarak dünya çapında bale, müzik ve resim dersleri verebileceği bir sanat okulu projem var. İleride ben çocukları yetenek ve ilgi alanlarına göre onları yetiştirmek istiyorum. Bunun dışında da ileride dünya çapında kendimi geliştirmeye devam edeceğim” diye konuştu.

YETENEĞİ DOĞUŞTAN

Masal Ada Coşkun’un annesi Deniz İnan, “Masal Ada 2 buçuk yaşında bale, 5 yaşında piyano eğitimine başladı. 2 yaşından itibaren tek isteği müzik ve bale yapmaktı, biz de bu isteğini destekleyici eğitimler aldırdık. Kocaeli Üniversitesi’nin her yıl açmış olduğu konservatuar sınavına 10 yaşındayken girdi ve müzik bilgisi ile sınavı kazandı. Konservatuar tarafından bölümü Viyolonsel olarak belirlendi. Resim ve dil yeteneği doğuştan. Öğrenmeye, gelişime çok açık bir çocuk. Masal Ada 7, Ege Deniz henüz 2 buçuk yaşındayken babalarıyla ayrıldık. Bu sürecin üzerinden 6 buçuk yıl geçti. O zamandan beri yaşadığımız bir yığın ekonomik güçlüğün içerisinde ben çocuklarıma yetenek alanlarında eğitimler aldırdım. Ege Deniz de ablası gibi yabancı dil kursuna gidiyor ve konservatuara hazırlanıyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme