'Masumiyet Müzesi' ekranlara taşınıyor

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un kült romanı Masumiyet Müzesi, dizi olarak izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yakında çekimlerine başlanacak olan dizinin başrolleri netleşti. Başarılı oyuncu Selahattin Paşalı, dizide romanın baş karakteri Kemal’e hayat verirken, genç oyuncu Eylül Lize Kandemir ise Füsun karakterini canlandıracak. Dizinin yapımcılığını üstlenen platform ise Netflix.

Romanın Orijinal Ruhuna Sadık Kalınacak

Orhan Pamuk’un dünya çapında büyük yankı uyandıran romanı, Zeynep Günay Tan’ın yönetmenliğinde ekranlara taşınacak. Dizinin senaryosu ise deneyimli senarist Ertan Kurtulan tarafından kaleme alındı. Yapım ekibi, dizinin romanın orijinal atmosferine sadık kalacağını belirterek, izleyicilerin hem duygusal hem de nostaljik bir yolculuğa çıkacağını vurguluyor. Dizi, romanın İstanbul’un karmaşık sokaklarında geçen ve derin bir aşk hikayesini konu alan yapısını koruyacak.

Oyuncu Kadrosu Şekilleniyor

Dizinin başrollerini paylaşan Selahattin Paşalı ve Eylül Lize Kandemir, romanın ana karakterleri olan Kemal ve Füsun’u canlandıracak. 1975’te başlayan bu aşk hikayesinde, Kemal’in nişanlısı Sibel karakterini ise deneyimli oyuncu Oya Unustası oynayacak. Dizi, toplamda 9 bölüm olacak ve her bir bölüm, romanın derin duygusal atmosferini ekrana yansıtacak şekilde tasarlandı.

Romanın Konusu

Pamuk’un "Masumiyet Müzesi" romanı, 1975 yılında İstanbul’un renkli ve karmaşık sokaklarında geçiyor. Hikaye, tekstil sektöründe zengin bir aileye mensup olan Kemal Basmacı ile yoksul bir aileden gelen, tezgahtarlık yapan Füsun Keskin arasında gelişen derin bir aşkı konu alıyor. Kemal'in, nişanlı olmasına rağmen Füsun’a karşı duyduğu tutkulu aşk, hayatını karmaşık bir hale getiriyor ve büyük bir trajediye yol açıyor. Dizi, bu duygusal fırtınayı izleyiciye en iyi şekilde yansıtmayı hedefliyor.

"Masumiyet Müzesi" Romanının İzinde Bir Müze

Orhan Pamuk, romanında yer alan karakterlerin ve olayların izini sürdüğü objeleri bir araya getirerek, 28 Nisan 2012’de İstanbul’un Çukurcuma semtinde "Masumiyet Müzesi" adıyla bir müze kurdu. 1897 yapımı üç katlı tarihi bir binada yer alan bu müzede, yazarın yıllarca biriktirdiği nesneler sergileniyor. Hem edebiyat hem de sanat dünyasında büyük ilgi gören bu müze, Pamuk’un romanda anlattığı karakterlerin ve olayların daha somut bir şekilde anlaşılmasına olanak sağlıyor.

Netflix yapımı Masumiyet Müzesi dizisi, edebiyatseverler ve dizi izleyicileri için heyecanla bekleniyor. Romanın büyülü atmosferini ekrana taşıyacak olan bu yapım, izleyicilere duygusal ve derin bir deneyim sunmayı vaat ediyor.


 

Bakmadan Geçme