MEB, akran zorbalığı için düğmeye bastı

Akran zorbalığına karşı farkındalığın artırılması için öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri sürekli destekleyeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile Okulu Projesi’ndeki programları güçlendireceklerini, rehber öğretmenlere yönelik mesleki gelişim programları başlatacaklarını vurguladı

MEB, akran zorbalığı için düğmeye bastı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Özen, okul-aile işbirliğinin güçlendirilmesi ve sonrasında yürütülecek çalışmaları destekleyeceklerini ifade ederek, akran zorbalığı hakkında açıklama yaptı.

Güvenli okul iklimini inşa etmek için çok yönlü faaliyetler yürüttüklerini, okulu güçlendirecek ve destekleyecek mekanizmaları kurmaya çaba sarf ettiklerini belirten Özer, “MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce, rehber öğretmenler kanalıyla önleyici yöntemler hakkında çalışıyoruz” dedi.

Bakan Özer, bu kapsamda, 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla okullarda tüm kademelerde “akran zorbalığı”, “siber zorbalık”, “psikolojik sağlamlık” gibi konuları içeren yeni farkındalık ve psikoeğitim programlarının hazırlandığını  aktardı.

SAĞLIKLI NOKTA

Okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve yardımcı personel gibi tüm okul paydaşlarının birlikte hareket etmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliğinin arttırılmasına dikkat çeken Bakan Özer, “Akran zorbalığına karşı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi sürekli destekleyeceğiz. Bütüncül bir yaklaşımla çalışmaların yürütülmesi amacıyla sürecin en önemli unsurlarından olan aileleri güçlendireceğiz.Her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde yeni öğretmen atamalarını planlıyoruz. Ayrıca ‘Zorlayıcı Yaşam Olaylarında Psikoeğitim Projesi’ kapsamında hazırlanan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerine özgü içeriklerimizi yaygınlaştırıyoruz.Amacımız, eğitim sistemimizi çok daha sağlıklı noktalara getirebilmek. Bunun için var gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme