Meclis, Can Atalay için olağanüstü toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bugün saat 14.00'te, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bugün saat 14.00’te, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı öncesinde yapılan yoklamada AKP'li milletvekillerinin sıralarının boş olması dikkat çekti. Ancak, yeterli sayıya ulaşıldıktan sonra oturum başladı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Biz toplantı yeter sayısı oluşursa olağanüstü toplantıya gireceğiz” demişti. Toplantının başında, AKP’li milletvekillerinin bulunmaması tartışmalara yol açtı.

BEKİR BOZDAĞ'A TEPKİ

Oturumda, Divan Başkanı Bekir Bozdağ’ın Divan’da oturmasına yönelik tepkiler yükseldi ve bu durumun usule aykırı olduğu belirtildi. Meclis'te bu konuda bir usül tartışması başladı.

AHMET ŞIK VE ABDULLAH GÜLER ARASINDA TARTIŞMA

TİP Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıkarak AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler ile tartışmaya girdi. Bu gelişme üzerine Divan Başkanı Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

Toplantıdaki gelişmeler ve tartışmalar, meclis gündemini etkileyen önemli konular arasında yer alıyor.


 

Bakmadan Geçme