• Haberler
  • İzmir
  • Meclis’ten onay çıktı: Yürüyen merdivenleri MMO denetleyecek

Meclis’ten onay çıktı: Yürüyen merdivenleri MMO denetleyecek

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısı’nın Temmuz Ayı ilk oturumu, Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleşti. Üyelerinin önergelerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısı’nın Temmuz Ayı ilk oturumu, Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleşti.

Üyelerinin önergelerinin görüşülmesiyle başlayan Meclis’te, geçtiğimiz hafta Karabağlar’da bulunan üçyül metroda yaşanan merdiven kazası ile ilgili önerge verildi. Önergede yürüyen merdivenlerinin bakımınlarının denetlenme yetkisinin Makine Mühendisleri Odası’na verilmesi talep edildi.

“BU KARARLARI BEKLETMEK DOĞRU DEĞİL”

Üçyol Metro İstasyonu’nda yaşana  kaza ile ilgili çalışma başlattıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, önergenin komisyonlara gönderilmesini desteklediklerini, ancak hem kendilerinin hem de Makine Mühendisleri Odası’nın başlattığı çalışmanın bitiminin beklenmesi gerektiğini söyledi.

Yıldır’ın bu teklifi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ise, durumun aciliyeti olduğunu belirterek, “Bu  gibi kazalarda can kayıpları yaşanabiliyor. Dolayısıyla bu gibi kararları bekletmek doğru değil. Makine Mühendisleri Odası ile birlikte sizin de yürüttüğünüz çalışmayla birlikte iki koldan iyi bir prototokol ortaya koyulması taraftarıyız. Beklenmesinin gerekli olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“BİZ MMO ADINA YETKİ İSTİYORUZ”

MHP Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser, yaşanan kazalar ile ilgili ölüm ve yaralanma verilerini paylaşarak, “Yaşanan kaza son olmayacak. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullanırken, önergeyi meclise sunanlardan biri olan AK Parti Gaziemir Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, “Biz sizden meclise yetki verilmesini istiyoruz. Burada bu bakımları yapan şirketin sözleşmesi hala devam ediyor. Biz Makine Mühendisleri Odası’nın kontrolleri gerçekleştirmesi adına yetki istiyoruz. Doğrudan oylanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SORUMLUSUNUN BELEDİYE GÖREVLİSİ OLMASINI İSYEMİYORUZ”

Başkan Tugay ise konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, kendisinin de olayı duyar duymaz harekete geçtiğini kaydetti. Başkan Tugay, “Makine Mühendisleri Odası’nı biz çağırdık. Konuyla ilgili bizi de rahatsız eden bulgular da var. En kısa zamanda bunlarla ilgili radikal kararlar vereceğiz. Bunun sorumlusu kimse belediyede görevli olmasını istemiyoruz. Makine Mühendisleri Odası’nın denetleyici olması bizim için de uygundur” sözlerini kullanrak önergeyi doğrudan oylamaya sundu. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme