Medikalciler teknolojiyi yerinde gördü

İzmir Ticaret Odası, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile yürütülmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) Tıbbi...

İzmir Ticaret Odası, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile yürütülmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) Tıbbi Cihaz ve Malzeme Projesi kapsamında, 9-14 Ekim 2023 tarihleri arasında, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Medical Japan Tokyo Fuarı’na yönelik ziyareti organizasyonu gerçekleştirdi.  10 proje katılımcısı firmadan 18 temsilcinin bulunduğu heyete T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem, İZTO İş Geliştirme Müdürü Pınar Barış Karayılanoğlu ve İZTO İş Geliştirme Uzmanı SuğunŞıvga Keleş Binatlı eşlik etti.

BİLGİ AKTARIMI

Japonya’nın dünya pazarındaki yerinin önemine değinen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Japonya dünya ortalaması üzerinde olan yaşam süresi ve buna bağlı olarak artan yaşlı nüfusu neticesinde,  sağlık ve sağlık ürünleri kategorisinde dünyanın en büyük ithalatçı ülkeleri arasında yer alıyor. Japonya pazarının yerinde incelenmesine imkan sağlayan ziyaretimiz ile üyelerimiz, ihracatın yanı sıra, Japonya’dan know-how transferi ve Japon firmalar ile farklı alanlarda iş birliği yapılması konusunda birinci elden bilgi ve fikir edinme fırsatı buldu” dedi.

URGE’NİN ÖNEMİ

Özgener sözlerini şöyle sürdürdü:“T.C. Ticaret Bakanlığınca desteklenen URGE projeleri üyelerimizin dış pazarlara açılmasını sağlanan son derece önemli bir kaldıraç etkisine sahip. Japonya faaliyetinde heyetimize T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem’in eşlik etmesi, iyi uygulama örneği olan projelere gösterilen hassasiyeti gözler önüne seriyor. URGE projelerimizin gelişmesi, üyelerimizin farklı pazarlar hakkında bilgi sahibi olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme