Medyada güç birliği

İzmir Medyası'nda güç birliği adımı atıldı. Basın İlan Kurumu listelerinde, İzmir'deki günlük yayınlar arasında yer alan...

İzmir Medyası’nda güç birliği adımı atıldı. Basın İlan Kurumu listelerinde, İzmir’deki günlük yayınlar arasında yer alan Yeni İzmir Gazetesi, www.yeniizmir.com haber sitesi, Küçük Menderes Gazetesi ve Yeni Kiraz Gazetesi ile grup bünyesinde yayın yapan Büyük Torbalı Gazetesi, www.buyuktorbalı.com, Yeni Tire Gazetesi, www.yenitire.com ile Tv9 İzmir ve www.tv9izmir.com ile birlikte yürüme kararı aldı.

Aris Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yeni İzmir Gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Atahan Keçeci, www.yeniizmir.com haber sitesi imtiyaz sahibi Fi Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Dokak ve Küçük Menderes Gazetesi ve Yeni Kiraz Gazetesi imtiyaz sahibi Antikhan Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Yılmaz yaptıkları anlaşmayla medyada büyümeyi hedeflediklerini açıkladılar.

Haber

İlk etapta yayın sayısını artırmak istediklerini belirten grup, asıl hedeflerinin Türkiye genelinde ulusal bir yayın organı kurmak olduğunu belirtti. Ekonomik darboğazda can çekişen medyaya nefes olmak, yeni istihdamlar yaratmak istediklerini belirten grup, Yeni İzmir Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci İbrahim Irmak’ı tüm yayınların koordinatörlüğüne getirdi.

Haber

Haberleri eğip bükmeden, olayları örtüp gizlemeden yayıncılık yapmak istediklerini belirten İbrahim Irmak, “Aramıza Ali Özkaya, Hasan Dalgıç, Mevlüt Dağdeviren, Hüsniye Seval Acun gibi deneyimli gazeteciler katıldı. Medya Grubumuzda genç ve aktif 51 çalışanımızla Ahlaki değerlere, insan haklarına saygılı yayıncılık yapmak istiyoruz.  Medyanın, fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. Çabamız bu yönde olacak. Çalışmalarımız gazetecilere de umut olsun istiyoruz.  Objektif olacağız. Yaptığımız haber ve TV programlarıyla siyasi, ekonomik, kültürel gelişmeleri İzmir’de tüm kesimleri kucaklayan dinamik bir bakış açısıyla ele alacağız. Konuları geniş bir yelpazede alanlarında uzman haberci kadrosuyla irdeleyeceğiz. İzmir ve Ege’de tarafsız bir yayın anlayışıyla bölgede haberin nabzını tutacağız. Kurduğumuz WhatsApp hattıyla vatandaşlardan gelen fotoğraf, görüntü ve ihbarları haberlerimize yansıtıp, sokağın da sesi olacağız” dedi.

Haber

Genç gazeteciler yetiştiren bir okul olmak istediklerini de belirten Irmak, “Bizler gazetecilik tecrübelerimizi öğrencilerimizle paylaşacağız. Onların bu yolda yetişmesi için yönlendirmeler yapacağız. Kapımız vatanını ve milletini sevenlere açık olacak. İnsanlık için sözü, memlekete yararlı projesi olanlara kapımız açık. Onları baş tacı yapacağız.  Atanmışlara, seçilmişlere, tüm sivil toplum örgütlerine çağrımız var bizim. Gelin hep birlikte daha yaşanabilir bir İzmir ve Türkiye için güç birliği yapalım” diye konuştu.

KAYNAK: Yeni İzmir Gazetesi

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme