Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret müzakereleri hakkında açıklama yaptı. Şimşek, rakamlar konusunda konuşmanın erken olduğunu, müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

Vatandaşların merakla beklediği asgari ücretle ilgili açıklama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) toplantısında konuşan Şimşek, asgari ücretle ilgili müzakerelerin devam ettiğini belirterek süreci önceden yorumlamanın doğru olmayacağını ifade etti.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Toplantıda kendisine yöneltilen asgari ücret sorusuna yanıt veren Şimşek, “Asgari ücret, sendikalar, işverenler ve hükümetin müzakereleri sonucu belirleniyor. Şu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz,” dedi. Şimşek, tüm tarafların Türkiye’nin rekabet gücünü koruma konusunda hassas davranacaklarına inandığını da ekledi. Bu nedenle, herhangi bir rakam telaffuz etmenin erken olacağını vurguladı.

"EKONOMİDE FİYAT İSTİKRARI ÖNCELİKLİ HEDEF"

Şimşek, Türkiye ekonomisinde son 12 ayda önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, bazı alanlarda belirlenen hedeflerin çok ilerisinde olduklarını söyledi. “İlk hedefimiz fiyat istikrarını sağlamak, bu zaman alan bir süreç,” diyen Bakan Şimşek, fiyat istikrarının ardından mali disiplini yeniden tesis etmenin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca cari açığın daraltılması ve sürdürülebilir bir dış denge sağlanmasının da hükümetin ekonomik hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Bakmadan Geçme