Memur maaşları yarın belli olacak

Asgari ücretin duyurulmasının ardından, devlet memurları, sözleşmeli çalışanlar ve emekliler, kendi maaşlarındaki artışa odaklandı. Yarın açıklanacak...

Asgari ücretin duyurulmasının ardından, devlet memurları, sözleşmeli çalışanlar ve emekliler, kendi maaşlarındaki artışa odaklandı. Yarın açıklanacak olan enflasyon oranı, bu artış oranını belirleyecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini yarın saat 10.00’da açıklayacak. TÜİK’in verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28 arttı. Temmuz’dan kasıma kadar olan dönemde ise tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 bir artış görüldü. Bu durum, daha önce yapılan yüzde 6’lık zamın ötesine geçti ve enflasyon farkı ödemesi gerekliliğini ortaya çıkardı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararı gereği, 2024-2025 dönemi için memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına zam yapılacak. Belirlenen yüzde 15’lik zamın yanı sıra enflasyon farkı da eklenecek.

15 OCAK’TA ALACAKLAR

Memurlar, sözleşmeli çalışanlar ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son altı ayının enflasyon oranına göre zamlı olarak alacaklar.

Öngörülere göre, en düşük memur maaşı 33 bin liraya kadar çıkabilir. Belirlenecek olan artış, 65 yaş aylıkları, engelli ve evde bakım aylıklarını da etkileyecek.

Aralık ayı için enflasyon beklentisi ortalaması yüzde 3,19 olarak öngörülüyor. Yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 olarak hesaplanmış durumda.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme