Memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu!

Altı aylık enflasyon farkı belirlendi ve memur ile emekli maaşları için zam oranları açıklandı. Türkiye İstatistik...

Altı aylık enflasyon farkı belirlendi ve memur ile emekli maaşları için zam oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023’ün son altı ayındaki enflasyon verilerine göre, enflasyon yüzde 37,56 olarak gerçekleşti.

Haber

Ne Olmuştu?
Son Dakika: TÜİK Aralık ayı enflasyonunu açıkladı!
7 ay önce

Bu gelişme, asgari ücretin ardından memurların ve emeklilerin maaş artışlarını beklediği bir sürece işaret ediyor. TÜİK’in açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 64,77 artış gösterdi ve aylık enflasyon ise yüzde 2,93 olarak belirlendi.

Emekli maaşlarına gelecek zam oranı, Temmuz’dan Aralık’a kadar olan altı aylık dönemde yüzde 37,56 olarak belirlendi. Bu durum, SSK ve Bağkur emeklilerinin yanı sıra memurlar ve memur emeklilerinin maaş zamlarını da netleştirdi.

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yapılacak zam ya da enflasyon farkı yüzde 37,56 olarak belirlendi. Emeklilere ek olarak, 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte refah payı ve sabit bir miktarda zam beklentileri gündemde.

Memur maaşları ve emekli memur aylıkları için ise temmuz ayında yüzde 6 toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Bu nedenle, 6 aylık enflasyon hesaplanırken temmuzdaki yüzde 6’lık toplu sözleşme zammı dikkate alındı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’na göre, memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 oranında zam yapılacak.

Yapılan hesaplamalara göre Memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam, SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37,55 oranında zam yapılacak. Böylece en düşük memur maaşı 32.960 lira oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme