Memur zammı için gözler son toplantıda!

7.Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi müzakerelerinde, Kamu İşveren Heyeti ile zam oranları konusunda uzlaşma sağlanamaması sonucunda, yetkili...

7.Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi müzakerelerinde, Kamu İşveren Heyeti ile zam oranları konusunda uzlaşma sağlanamaması sonucunda, yetkili konfederasyon Memur-Sen’in başvurusu üzerine kurul, 26 Ağustos’ta çalışmalarına başlamış ve dün itibariyle 4. kez bir araya geldi.

Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında gerçekleşen toplantı, yaklaşık 8 saat boyunca sürdü. Kurul, memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında uygulanacak zam oranını belirlemek üzere yarın son kez toplanacak.

Alınacak kararın kesin nitelikte olacağı ve itiraz edilemeyeceği belirtiliyor. Kamu İşveren Heyeti, başlangıçta 14 Ağustos’taki teklifinde 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9, 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 zam önermişti. Ancak 17 Ağustos’ta yapılan revizyonla teklif, 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10, 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 olarak güncellenmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme