Memurlar gelin ve damada soğan taktı

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık'ın haberine göre, Birlik Sağlık Sen’in üyeleri Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde...

Memurlar gelin ve damada soğan taktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre, Birlik Sağlık Sen’in üyeleri Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ilginç bir protesto gerçekleştirdi. Sendikanın Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, ‘memura ek zam elzemdir’ diyerek sembolik olarak damat ve geline soğan taktı, üyeler bordrolarını da sandığa attı.

Protesto sırasında basın açıklaması yapan Başkan Doğruyol, “Asgari ücretliye, emekliye, işçiye yapılan yüzdelik zam oranlarında memura zam yapılmamasının sonucunda memurun ekonomik kaybı her geçen gün artmıştır. 2023 ocak ayında, asgari ücrete yüzde 54,7, tüm vergi harçlara yaklaşık yüzde 123 zam yapılırken memura yüzde 30 zam yapılması buna apaçık bir örnektir. Bunun sonucunda memur maaşları yılbaşından bu yana hızla erimiş ve alım gücü düşmüştür” diye konuştu.

Böyle giderse ilerleyen zamanda memur maaşları asgari ücretle eşitleneceğini dile getiren Doğruyol, “Memur maaşlarının bu hale gelmesinin en büyük sorumluları ise, bugüne dek imzaladıkları bir tek toplu sözleşmenin enflasyonun üzerinde olmadığı, bir sonraki toplu sözleşmede yokluklarını varlıklarını tercih edeceğimiz, sözde yetkili olup, etkileri olmayan sarı sendikalardır” dedi.

AÇLIK SINIRI YAKLAŞIK 9500 TL

Doğruyol, “2023 ocak maaşı zamlarına göre en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 396 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 597 liraya yükseltilmiştir. Gördüğümüz gibi memur maaşları açlık sınırına dayanmıştır” dedi.
Yaklaşık üç yıldır gıda fiyatlarının sürekli arttığını söyleyen Ahmet Doğruyol sözlerine “Bir kg soğanın 30 TL, bir kg kıymanın 350 TL, bir kg antep fıstığının 500 TL olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Temel gıdalarımızdan biri olan soğanın bir yılda 5TL’den 30 TL’ye çıkması üzücü ve düşündürücüdür” şeklinde devam etti.

Memurların pek çoğunun aldığı maaşın 8-10 bin TL olan ev kirasını ödemeye bile yetmemekte olduğunu dile getiren Doğruyol, “Toplumsal huzuru sağlamak, ücret dengelerini korumak için memur ve emeklilere bir an önce ek zam yapılmalı ve bayram ikramiyesi verilmelidir” dedi.

(E.S.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme