Memurlar iş bıraktı 'soğan ekmek' yedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' olarak açıkladığı yüzde 30 zamma gelen tepkiler artmaya devam ederken memurlar iş bırakma...

Memurlar iş bıraktı 'soğan ekmek' yedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak açıkladığı yüzde 30 zamma gelen tepkiler artmaya devam ederken memurlar iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Yüksek enflasyonun gölgesinde geçtiğimiz günlerde milyonlarca memuru ilgilendiren zam oranı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde olarak duyurduğu zam ile birlikte aile yardım ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 837 liraya denk gelmişti. Zammın açıklandığı tarihten itibaren tepkiler çığ gibi büyürken memurlar iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, yüzde 30 zammın yetersiz olduğunun altını çizerek memurların fakirleşmeye devam ettiğini söyledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması soğan ekmek ile gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Haber

ENFLASYON KARMAŞASI

TÜİK’e göre yıllık enflasyonun yüzde 64,27 bağımsız araştırma şirketine göre ise yıllık enflasyon yüzde 137,55 olduğunu dile getiren Doğruyol, “Vatandaş TÜİK’in enflasyonuna mı, hükümetin enflasyonuna mı ya da bağımsız araştırma şirketlerinin yaptığı ankete göre belirlenen enflasyona mı inanacak? TÜİK’in hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının bedelini maalesef öncelikle aylığından başka geliri olmayan, memur, emekli, işçi ile dar gelirli vatandaşlarımız ödemektedir” dedi.

BARAJ ÇAĞRISI!

Doğruyol, geçtiğimiz yıl Danıştayın oy birliğiyle iptal ettiği yüzde 1 olan sendika barajının bu yıl yüzde 2 olarak kanunlaştığını kaydederek, “Yüzde 2’lik baraj kanunu, demokrasiye, insan haklarına, vicdanlara da aykırı olduğu gibi, Anayasa’nın 51. maddesine, ILO’nun 87. ve 98. maddelerine de alenen aykırıdır” açıklamasını yaptı.

Batuhan Vuruşkanlar

Bakmadan Geçme