• Haberler
  • İzmir
  • Menderes Belediyesi'nden 'Şarjı Bitmeyen Oyunlar' şenliği

Menderes Belediyesi'nden 'Şarjı Bitmeyen Oyunlar' şenliği

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen şenlik, yazın sonlarına kadar sürecek ve...

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen şenlik, yazın sonlarına kadar sürecek ve çocukları geleneksel sokak oyunlarıyla buluşturacak.

Şenliğin amacı, çocukların eğlenirken eski sokak oyunlarını öğrenmesini sağlamak. Etkinlik kapsamında sek sek, sandalye kapmaca, mendil kapmaca, halat çekme, ip atlama, şişe devirmece, hulahop, kaşıkla pinpon topu taşıma, yakartop ve çuval yarışı gibi geleneksel oyunlar yer alacak.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Birçok mahallede düzenlenmesi planlanan gezici şenlik, 22 Temmuz’da başlayıp 21 Ağustos’ta sona erecek. Ailelerin rahatça katılabilmesi için etkinlikler haftaiçi her gün 19:30 ile 22:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Şenlik hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 700 00 00 – 1332 dahili hattını arayarak detaylı bilgi edinebilirler.

Haber

BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK’TEN AÇIKLAMA

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, çocuklar için daima en özel projeleri planladıklarını belirtti. Çiçek, “Göreve gelirken çocuklarımız için birçok proje sözü verdik. Gelir gelmez de verdiğimiz sözlerden daha fazlasını hayata geçirmek için çalışmaları başlattık. Yaz aylarında da çocuklarımızın tatildeki boş vakitlerinde eğlenmesini amaçlayarak gezici ‘Şarjı Bitmeyen Oyunlar’ etkinliğimizi başlatıyoruz. Hem geleneksel oyunlarımızı yaşatacak hem de çocuklarımızın yüzünü güldüreceğiz. Her şey çocuklarımız için.” dedi.

Menderes Belediyesi’nin düzenlediği bu şenlik, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir yaz tatili sunmayı hedefliyor.

ALİ ÖZKAYA 

 

 

Bakmadan Geçme