Menderes'te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Menderes Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Belediye tarafından düzenlenen etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla adeta bir şölene dönüştü. Menderes'te bir hafta boyunca devam eden kutlama programları, renkli görüntülere sahne oldu.

Yoğun Kutlama Programı

Etkinlikler 29 Ağustos Perşembe günü Özdere Kültür Merkezi’nde başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şubesi ile birlikte düzenlenen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kemal Arı’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Arı, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihsel önemini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecindeki rolünü anlattı.

30 Ağustos Cuma günü ise resmi kutlamalarla devam eden program, akşam saatlerinde Cumaovası Efeler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin 40. yılı kutlamasıyla birleşerek zafer coşkusunu ikiye katladı. Menderes Amfi Tiyatro’da gerçekleşen etkinlikte, halk dansları gösterileri büyük beğeni topladı. Yerel sanatçılar ve dans gruplarının sahne aldığı etkinlikte, halkın yoğun katılımı dikkat çekti.

Menderes'te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Görsel Şölen ve Coşkulu Yürüyüş

31 Ağustos Cumartesi günü ise Özdere Sevgi Parkı’nda düzenlenen bayrak ve meşale yürüyüşü, Zafer Bayramı etkinliklerine damga vurdu. Binlerce Mendereslinin katıldığı yürüyüşte, dev Türk bayrağı meşaleler eşliğinde taşındı ve ortaya görsel bir şölen çıktı. Yürüyüşün ardından Özdere Arkadaş Cafe’de düzenlenen Ceylan Ertem konseri ile bayram coşkusu doruk noktasına ulaştı. Ceylan Ertem’in sahne performansı, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

“Zafer Coşkusunu Birlikte Taçlandırdık”

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, etkinliklere katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Menderes’imizde Cumhuriyet’e giden yolu açan büyük zaferin ruhunu en iyi şekilde yaşadık. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde bizlerle olan herkese teşekkürler. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazanılan zaferin 102. yılı kutlu olsun,” dedi.

Başkan Çiçek, Menderes halkının Zafer Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadığı bu etkinliklerin, milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini vurguladı. Etkinliklerin ardından vatandaşlar, bayram coşkusunu hep birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Menderes’te düzenlenen Zafer Bayramı etkinlikleri, hem yerel halkın hem de çevre ilçelerden gelen misafirlerin katılımıyla, birlik ve beraberlik içinde kutlandı. Menderes Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikler, büyük zaferin 102. yıl dönümüne yakışır bir coşkuyla tamamlandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme