• Haberler
  • İzmir
  • Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Cumhuriyet Her Yerde' etkinlikleri Menderes'te devam etti. Müzik, tiyatro ve çocuk atölyeleriyle dolu dolu geçen şenliklerde Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı coşkuyla kutlandı. Her yaştan katılımcının yer aldığı etkinlikler, Atatürklü Yıllar sergisi ve coşkulu marşlarla unutulmaz anlar yaşattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Cumhuriyet Her Yerde" sloganıyla düzenlediği Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı kutlamaları Menderes'te de büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında müzik, tiyatro ve çocuk atölyeleriyle dolu dolu geçen bir gün yaşandı. İzmir’in dört bir yanında devam eden kutlama programının altıncı durağı olan Menderes, Cumhuriyet ruhunu en canlı şekilde hissetti.

CUMHURİYET COŞKUSU HER YERDE 

Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını 19 kırsal ilçeye yayılan 15 günlük bir programla sürdürüyor. İlk olarak 15 Ekim’de Kemalpaşa Aşağıkızılca Mahallesi’nde başlatılan kutlamalar, Tire Kahrat, Aliağa Hacıömerli, Urla Zeytinler ve Foça Kazım Dirik Mahallesi’nden sonra Menderes Çukuraltı Mahallesi’nde devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde, Cumhuriyet’in 101. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez, açılış konuşmasında Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak, “Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda çağdaşlaşma yolunda tarihimizin en büyük adımıdır. Hep birlikte Cumhuriyet’e sahip çıkmaya ve kazanımlarını geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi. Sönmez’in konuşması, alanda toplanan vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

BANDO VİTA İLE COŞKULU BAŞLANGIÇ

Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

Kutlamalar Bando Vita’nın performansıyla başladı. Bandonun çaldığı Cumhuriyet marşları eşliğinde bayraklarını sallayan vatandaşlar, hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde marşlara eşlik etti. Ardından sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Orkestrası, solist Pelin Kadıoğlu’nun şarkılarıyla etkinlik alanını müzikle doldurdu. Pelin Kadıoğlu'nun ardından sahneyi devralan İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları ekibi de izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

SERGİLER VE ATÖLYELER İLGİ GÖRDÜ 

Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

Etkinlik alanında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşeri İletişim Merkezi (HİM) standı, vatandaşların taleplerini toplarken, çocuklar ve gençler için çeşitli atölyeler kuruldu. Teknoloji atölyesi, origami çalışmaları ve gezici kütüphane stantları büyük ilgi gördü. Ayrıca VR gözlük deneyimi, çocuklara yönelik yüz boyama ve sokak etkinlikleri de katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (APİKAM) tarafından açılan "Atatürklü Yıllar" sergisi ise ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Menderes’te Cumhuriyet coşkusu, etkinliklerin enerjisiyle 7’den 70’e herkesi sardı.

Menderes'te Cumhuriyet coşkusu! 7'den 70'e büyük buluşma

Program şöyle devam edecek:

21 Ekim Pazartesi - Seferihisar Ulamış Mahallesi Köy Meydanı (16.00-19.00)

22 Ekim Salı - Çeşme Germiyan Mahallesi (16.00-19.00)

23 Ekim Çarşamba - Selçuk Belevi Mahallesi (16.30-19.30)

23 Ekim Çarşamba - Menemen Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi (18.00-21.00)

24 Ekim Perşembe - Beydağ Cumhuriyet Mahallesi (16.30-19.30)

25 Ekim Cuma - Kınık Yayakent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (15.00-18.00)

25 Ekim Cuma - Kiraz Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (16.00-19.00)

26 Ekim Cumartesi - Karaburun Mordoğan Cumhuriyet Meydanı (14.00-18.00)

27 Ekim Pazar - Torbalı Saipler Mahallesi (16.00-19.00)

27 Ekim Pazar - Ödemiş Konaklı Mahallesi Köy Meydanı (18.00-22.00) 

27 Ekim Pazar - Dikili Çandarlı Mahallesi (15.00-18.00)

28 Ekim Pazartesi - Bergama Yenikent Mahallesi (14.00-19.00)

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Bakmadan Geçme