Menderes'te gökyüzü şöleni

Menderes Belediyesi, 12 Ağustos'ta gerçekleşecek olan meteor yağmurunu sahilde izlemek üzere tüm vatandaşları davet ediyor.

Belediye tarafından düzenlenen etkinlikte, yılda sadece sekiz kez meydana gelen göktaşı yağmurunun en yoğun yaşanacağı gece, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Etkinlik kapsamında sahilde renkli görüntüler oluşması bekleniyor.

İzleme Noktaları Belirlendi 

Belediye, 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece gerçekleşecek göktaşı yağmurunu izlemek için iki farklı alan belirledi: Özdere Gençlik Parkı ve Gümüldür Sunal Tülbentçi Parkı. Bu noktalarda, gökyüzü olayını daha net izleyebilmek için karartma uygulaması yapılacak.

Başkan Çiçek'ten Davet 

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, tüm vatandaşları bu görsel şöleni izlemeye davet ederek, “Gümüldür ve Özdere sahillerimiz, dünya genelinde Perseid meteor yağmurunu en iyi izleyebileceğimiz noktalardan biri olacak. Belirlediğimiz alanlarda karartma uygulayarak, vatandaşlarımızla birlikte bu doğa olayını en iyi şekilde izleyebileceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu eşsiz ana tanıklık etmek üzere etkinlik noktalarımıza bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme