• Haberler
  • İzmir
  • Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 12 Eylül Perşembe sabahı etkisini artıran kuvvetli sağanak yağışın en çok etkilediği Menderes'in Ahmetbeyli Mahallesi'nde acil müdahalede bulundu.

Eylül ayında İzmir'de düşen yağış miktarının rekor seviyeye ulaştığı bölgede, denize sürüklenen araçlar ve tekneler kurtarıldı, su basan evlerde tahliye çalışmaları gerçekleştirildi.

Yağış Miktarı Rekor Kırdı

Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, İzmir’de Eylül ayında uzun yıllar toplam yağış ortalaması metrekareye 15,2 kilogram olarak belirlenmişken, Menderes'te son 24 saatte metrekareye 127,8 kilogram yağış düştü. Bu miktar, bölgenin olağanüstü bir yağışa maruz kaldığını ortaya koyuyor. Torbalı’da 84,6 kilogram, Bayındır’da 82,2 kilogram ve Güzelyalı’da 35,2 kilogram yağış kaydedildi.

Menderes’te Alarm Durumu

Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

Yağışların etkisiyle en büyük zararın yaşandığı Ahmetbeyli Mahallesi’nin Maydanoz Koyu’nda, araçlar ve tekneler denize sürüklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve ilgili diğer birimler, olay yerine hızla müdahale ederek kurtarma operasyonlarına başladı.

Araçların Kurtarılması ve Su Tahliyesi

Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

İtfaiye ekipleri, ilk olarak yolun çöken kısmının yanından kurtarma yolu açarak, denize sürüklenen iki tekneyi halat yardımıyla karaya çıkardı. Molozların temizlenmesinin ardından, denizden yaklaşık 300 metre sürüklenen bir otomobil de kurtarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin yardımıyla, mahsur kalan ikinci araç da olay yerinden çekiciyle kaldırıldı.

Evlerde Sular Çekildi

Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

Aydın Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Acil Müdahale ve Yangın Şube Müdürü, gece saatlerinde metrekareye 127 kilogram yağış düştüğünü belirterek, bu yoğun yağışın malzemeleri sürükleyerek yoldaki araçları denize attığını ifade etti. Mutlu, deniz içerisinde iki aracın kurtarıldığını, su basan yaklaşık 12 evde su tahliye işlemi yapıldığını ve şu anda bölgede olumsuz bir durumun kalmadığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi’nden Yoğun Müdahale

Menderes'te rekor yağışa karşı seferberlik başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışın yarattığı olumsuzlukları gidermek amacıyla gece boyunca 900 personel ve 300’ün üzerinde araçla sahada çalıştı. Gelen ihbarlara hızla yanıt verildi, su tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Altgeçitlerde güvenlik önlemleri alındı ve ızgaralar ile kanallar temizlendi.

İzmir’de yağışların etkisinin azalması ve normalleşmenin başlaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme