Menemen Belediyesinden can dostlara şefkat eli

Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibi, arazöz ve tankerlerle orman yangınlarına karşı mücadele ederken yangından etkilenen hayvanları unutmadı.

İzmir'de hafta sonu meydana gelen orman yangınına Menemen Belediyesi büyük bir özveriyle müdahale etti. Yangının söndürülmesi için Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibi, arazöz ve tankerlerle alevlere karşı mücadele ederken yangından etkilenen hayvanları da unutmadı.

Menemen Belediyesi, İzmir’in yangın felaketinde komşu ilçelere destek oldu. Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli’yi etkileyen yangında, MAKUR ekibi yangın eğitimi almış gönüllü belediye personelleriyle birlikte alevlerle mücadele ederken, Menemen Belediyesi de can dostlarına şefkat elini uzattı. Türkiye’de örnek gösterilen modern ve kapsamlı Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, yangından kurtarılan hayvanlar için kapılarını açtı. Merkez, geniş alanı, donanımlı hayvan ambulansları ve temizliğiyle dikkat çekiyor.

Menemen Belediyesinden can dostlara şefkat eli

VETERİNERLER TARAFINDAN TEDAVİ EDİLDİ

Yangının ardından Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen köpekler, yaşadıkları korkunun etkilerini atlatmaları için veterinerler tarafından tedavi edildi. Yangının yarattığı travmadan kurtulan hayvanların yüzleri, Menemen'deki tedavi sürecinin ardından yeniden güldü.

Menemen Belediyesinden can dostlara şefkat eli

“TEDAVİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, yapılan çalışmalara ilişkin açıklamada bulunarak, “"Menemen Belediyesi olarak 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümünde kurduğumuz Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz sadece depremde değil, yangında da sivil savunmanın önemini bir kez daha görmemizi sağladı. Yangın eğitimi bulunan 30 kişilik MAKUR ekibimiz başta olmak üzere, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüz olarak tüm teknik imkânlarımızla yangına müdahale çalışmalarına katıldık. Alevlerle mücadele eden kahraman ekip arkadaşlarımı kutluyorum. Hiçbir ayrım yapmadan her canlımızın hayatı bizim için çok önemli. Ne yazık ki ihmal, kundaklama vb. sebeplerle ormanlarımız alevler içinde kaldığında, içlerinde yaşayan sayısız canlı da yaşamını yitiriyor. Kurtarabildiklerimiz ise doğanın bize bir emaneti. Biz de Menemen Belediyesi olarak bu emanete sahip çıkmak adına gerekli adımları bugüne kadar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Hayvanseverler tarafından örnek gösterilen bakımevimizde yangından kurtarılan can dostlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

Menemen Belediyesinden can dostlara şefkat eli

Bakmadan Geçme