• Haberler
  • İzmir
  • Menemen Belediyesi’nin hissesi müftülüğe tahsis edildi

Menemen Belediyesi’nin hissesi müftülüğe tahsis edildi

Menemen Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis toplantısı Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Asarlık Mahallesi'nde bulunan,...

Menemen Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis toplantısı Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi.

Asarlık Mahallesi’nde bulunan, 409 ada, 9 parselde toplam 570 metrekarelik alanda mülkiyeti belediyeye ait olan 23/96 hissenin Menemen Müftülüğü’ne tahsisiyle ilgili önerge meclis gündemine geldi. Söz konusu bölgede, yıkılan caminin yerine yeniden cami yapılacağı, bu nedenle belediyeye ait hissenin 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsisi konusu görüşüldü.

Önerge hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Kaymakam beyin acil kaydıyla gelen bu konuyu hemen gündeme aldık. Orada bir cami vardı zaten. Yıkılan caminin yerine yeni bir cami yapılacak. 23/96 hisse belediyemize ait, kalan kısım müftülüğümüze ait. Mecliste hemen oylanmasını öneriyorum” dedi.

CHP Grubu, önergeye kabul oyu verdi. Önerge, oturuma katılan tüm meclis üyelerinin kabul oyuyla geçti ve söz konusu arsa, cami yapımı için 25 yıllığına Menemen Müftülüğü’ne tahsis edildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme