• Haberler
  • İzmir
  • Menemen'de 3. Uluslararası Çömlek Festivali başlıyor

Menemen'de 3. Uluslararası Çömlek Festivali başlıyor

Menemen'de uluslararası bir sanat şöleni başlıyor. 39 ülkeden katılımcının yer alacağı 3. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, 6-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Menemen’in 6 bin yıllık çömlek geçmişi, festivalimizle taçlanıyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan etkinliğimize, ülkemizin dört bir yanından 7’den 77’ye herkesi bekliyoruz. Festivalimizi Menemen Şehir Parkı’nda gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte buluşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

Menemen'de 3. Uluslararası Çömlek Festivali başlıyor

Festivalin İçeriği ve Etkinlikler

Menemen’in meşhur kırmızı toprağının 6 bin yıllık çömlekçilik geçmişi, festivalde bir kez daha dünya sahnesine çıkacak. 6, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde Menemen Şehir Parkı’nda gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, çömlek ve seramik sanatçıları, akademisyenler ve çömlek tutkunlarını bir araya getirecek. Festivalde, Hemhal Sanatsal Seramik Sergisi ve Yarışması, Hünerli Eller Çömlek Yarışması, Çömleğin İzinde Fotoğraf Yarışması gibi birçok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca, çocuklar ve büyükler için çeşitli workshoplar, paneller, network çalışmaları, ürün satış alanları ve yöresel lezzet noktaları da etkinlikte yer alacak.

Başkan Pehlivan’dan Davet

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivalin büyük başarıya ulaşacağını belirterek, İzmirlileri etkinliklere davet etti. Başkan Pehlivan, “Menemen’in 6 bin yıllık çömlekçilik geleneğini bu yıl bir kez daha dünya ile buluşturuyoruz. Yarışmalar, paneller, atölye çalışmaları, çömlek ve seramik ürün satış stantları, yöresel lezzetler ve daha birçok sürpriz etkinlikle sizleri ağırlamaya hazırız. Menemen’in kırmızı toprağına duyduğumuz sevdayla, bu yıl 39 ülkenin katılım göstereceği 3. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali’ne tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

Geçmiş Festivaller

İlk Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, 18 ülkeden 26 çömlek sanatçısının katılımıyla Menemen’de düzenlenmiş ve bu kadim sanatı tüm dünyaya tanıtmıştı. İkinci festivalde ise 34 ülkeden 75 sanatçı yer aldı ve özellikle “Seramik Kuş Evi Yarışması ve Sergisi” büyük ilgi gördü.

Bakmadan Geçme