“Mermer çok masumdur, asla ihanet etmez”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28....

“Mermer çok masumdur, asla ihanet etmez”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28. kez kapılarını açtı. Fuar ve taş sektörü hakkında konuşan İzmir Mermerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tayfun Geylan, 40 yıldır sanayi sitesinin yapılmadığından dert yandı, mermer sektörüne gereken önemin verilmediğini ifade etti.

Yeni Kiraz’dan Göksu Tekin’in haberine göre; İzmir Mermerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tayfun Geylan, ‘’Mesleğimde üçüncü kuşağım, bu işin içinde doğdum büyüdüm, mermer işini seviyorum. Mermer çok masum bir malzeme, kullanan kişiye asla ihanet etmez. Kireç taşıdır, çok hijyendir, mikrop tutmaz. Türkiye doğal taş cennetidir ve rezervin yüzde 40’ı buradadır. Dünyanın her yerine mermer ihracatı Türkiye’den var. Mermer iyi bir katma değer yaratan malzemedir dolaysıyla sektörün önü açık fakat ilerlemesinin önünde engeller var’’ diye konuştu.

Geylan, ‘’Sayın İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger’in Marble İzmir’ de yaptığı açılış konuşmasında ifade ettiği ‘Türkiye’nin taşı toprağı altın her santimini değerlendirmeliyiz’ sözüne katılıyorum. Türkiye’nin 81 ilinde mermer ocakları var bunları değerlendirmeye çalışıyoruz fakat üretimdeki maliyet yüksekliği bizi zorluyor. Devlet desteği az. Amacımız Türkiye’nin refah seviyesini yükseltmek, işsizliği önlemek şayet bizim sektörümüze gereken önem verilirse Türkiye’deki işsizliğin son bulacağına inanıyorum’’ dedi.

Haber

Geylan, ‘’Biz tehlikeli iş sınıfındayız bunun için sigorta şart fakat yapılmıyor. Bu yüzden çalıştıracak usta ve eleman bulunamıyor. Suriyelileri inşaatlarda görüyoruz, bizim milletimiz varken onlar çalışıp öğreniyor’’ şeklinde konuştu.

İzmir’de 30 ilçede mermer atölyesi olduğunu belirten Geylan bunun yaygınlaştırılması gerektiğini ve sanayi sitelerine alınmalarını söyledi. Geylan, ‘’Sokak aralarında dükkân açıyoruz, 40 sene geçti bir sanayi sitesi kuramadık’’ diye konuştu.

“BÖYLE BİR FUAR HER ZAMAN OLSUN”

İzmir Mermerciler Odası Basın Danışmanı Türkan Sarıçiçek, ‘’Bu sene 28.kez düzenlenen Marble İzmir’de Uluslararası kapsamda 5. yılımız oluyor. Fuarlar dünyaya açılan bir penceredir. Biz burada Türkiye’nin taşlarını sergiliyoruz ve bütün dünya burada, pazar ayağımızda. Mermerde yüzde yüz katma değer yaratıyoruz. Bu fuarın İzmir’e getirdiği katma değer bir hayli fazla. Türkiye ekonomisine katkısı yüzde 25’tir’’ ifadelerini ekledi.

Dijital işlerle de yakından ilgilenen Sarıçiçek, 2017 yılında ilk dergilerinin çıktığını (İMOT) belirtti. Sarıçiçek, ’’Mermer sektörü ile ilgili dijital iş rehberi ve ortak bir çalışma hazırlıyoruz’’ dedi.

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme