Meslek Edindirme Kursları başlıyor

Bayraklı Belediyesi, vatandaşlarına yeni meslekler kazandırmak ve hobi edinmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği kursların kayıtlarına devam ediyor.

27 farklı branşta sunulacak hobi ve meslek edindirme kursları için başvurular 16 Eylül’e kadar yapılabilecek.

Kurslar Çeşitli Noktalarda Gerçekleştirilecek

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen kurslar, ilçenin 11 semt merkezinde ve Onur Mahallesi Atatürk Açıkhava Amfi Tiyatrosu, İhsan Alyanak Kültür Merkezi, Hasan Tahsin Kültür Merkezi ve Nafiz Gürman Kültür Merkezi gibi çeşitli mekanlarda gerçekleştirilecek. Kurslar, dikiş-nakış, mefruşat, geleneksel el sanatları, ahşap boyama, epoksi, kuaförlük, okuma-yazma, çanta yapımı, protez tırnak, el-ayak bakımı, diksiyon, doğal kozmetik atölyesi, yetişkin İngilizce, Türk işaret dili, 0-72 ay çocuk gelişimi, yaşlı bakımı, sepet örücülüğü, jel mum üretimi, nikah şekeri üretimi, arıcılık, peynircilik, hasır örgü, aşçılık, pastacılık, barista, kösele deri (çanta, cüzdan, kemer) ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi geniş bir yelpazeyi kapsayacak.

Kurslar Ücretsiz ve Herkesin Katılımına Açık

Meslek Edindirme Kursları başlıyor

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, kursların istihdama ve ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Bu dönemde hem ekonomiye hem de istihdama destek olmayı amaçlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenleyeceğimiz kurslar sayesinde vatandaşlarımız hem yeni hobiler edinecek hem de yeni meslekler öğrenerek ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekler. Geleneksel el sanatlarından doğal kozmetik atölyelerine, aşçılıktan baristalığa kadar birçok alanda verilecek eğitimlerle katılımcılar kişisel gelişimlerini sağlayabilir veya yeni bir meslek edinebilirler. Hem eğlenmek hem de öğrenmek isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

Son Başvuru Tarihi ve İletişim Bilgileri

Kurslara kayıtlar 16 Eylül’e kadar sürecek. Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenler, Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nü 0232 477 20 00 telefon numarasından, dahili 2702'yi arayarak öğrenebilirler. Kurslar, tüm ilçe sakinlerine ücretsiz olarak sunulacak.

Bakmadan Geçme