Meta, Donald Trump'a yönelik yasakları kaldırdı

Meta, eski Başkan Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarındaki içerik ihlalleri nedeniyle artık ekstra ağır cezalara...

Meta, eski Başkan Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarındaki içerik ihlalleri nedeniyle artık ekstra ağır cezalara maruz kalmayacağını açıkladı.

Trump’ın sosyal medya hesapları, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’nda yaşanan olaylar sonrası sosyal medya platformları tarafından engellenmişti. Facebook ve Instagram, Trump’ın paylaşımlarının şiddeti teşvik ettiğini öne sürerek hesabını yasaklamıştı.

TRUMP’A DİĞER KULLANICILAR GİBİ DAVRANILACAK

2023 başında, Trump’ın Facebook ve Instagram’a geri dönmesine izin verilmişti. Ancak o dönemde Meta, Trump’ın kuralları ihlal etmesi durumunda diğer kullanıcılara göre daha ağır cezalara maruz kalabileceğini belirtmişti. Bu durum, Trump’ın küçük bir ihlalde bile hesabının tamamen askıya alınabileceği anlamına geliyordu. Ancak, önümüzdeki hafta yapılacak Cumhuriyetçi Ulusal Kurultayı nedeniyle Trump’a da diğer kullanıcılar gibi davranılacağı bildirildi.

Meta’nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, şirketin blogunda, “Siyasi ifadeye izin verme sorumluluğumuzu değerlendirirken Amerikan halkının, başkan adaylarından eşit koşullarda haber alabilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Clegg, Trump’a yönelik önceki kısıtlamaların aşırı ve olağanüstü koşulların bir yanıtı olduğunu ve artık uygulanmasına gerek olmadığını ekledi.

30 HAZİRAN’DAN BU YANA SOSYAL MEDYADA AKTİF

Trump, 30 Haziran’dan bu yana Facebook’ta düzenli paylaşımlar yapmaya başladı. Mitinglerinin ve Başkan Joe Biden’a yönelik eleştirilerinin videolarını paylaşan Trump, Facebook’ta Biden’ın 11 milyon takipçisine karşılık 34 milyon takipçiye sahip. Instagram’da ise Biden’ın 17,1 milyon takipçisine karşılık Trump’ın yaklaşık 25 milyon takipçisi bulunuyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme