Meteoroloji’den 22 kent için uyarı!

Bu uyarılara göre, Kastamonu, Sinop, Eskişehir ve Konya gibi şehirlerde yoğun yağışlar bekleniyor. Genel olarak, ülkenin...

Bu uyarılara göre, Kastamonu, Sinop, Eskişehir ve Konya gibi şehirlerde yoğun yağışlar bekleniyor. Genel olarak, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Ancak Marmara (Çanakkale ve Edirne dışında), İç Ege, Batı Akdeniz’in iç bölgeleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevresinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevresi ve Konya’nın kuzey ilçelerinde yoğun yağışlar görülmesi bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşım kesintileri, güçlü rüzgarlar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapılan kentler şunlardır: Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Giresun, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme