• Haberler
  • Genel
  • Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

İstanbul Kozyatağı'nda 20 Eylül akşamı sahne aldıktan sonra aniden fenalaşarak kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybeden şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, memleketi İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Kozyatağı’nda 20 Eylül akşamı sahne aldıktan sonra aniden fenalaşarak kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybeden şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, memleketi İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı ve Arolat'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Örnekköy Mezarlığı’na defnedildi.

Dün İstanbul Teşvikiye Camii’nde yapılan cenaze töreninin ardından Arolat’ın cenazesi, bugün İzmir’e getirildi. Karşıyaka ilçesi Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii’nde gerçekleştirilen törende, Arolat'ın ailesi ve dostları bir araya geldi. Törene televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan, şarkıcı Işın Karaca, 'Kuşum Aydın' lakaplı Muharrem Aydın Uğurlular, Gökhan Keser, Özgür Çevik ve oyuncu Alp Kırşan gibi isimler katıldı. Taziyeleri Arolat’ın ablası Fatoş Alkan kabul etti. Cenaze namazında gözyaşlarını tutamayan yapımcı Armağan Çağlayan, duygularını ifade etti.

Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

"ÇOK İYİ BİR KARDEŞTİ"

Cenaze töreninde konuşan Fatoş Alkan, Metin Arolat’ın herkese yardım eden, sevgi dolu bir insan olduğunu belirtti. “Kimse için kötülük düşünmeyen, herkese elini uzatan bir insandı. Onun için de çok seviliyordu. Çok iyi bir kardeşti. Kalp rahatsızlığı da yoktu. Babası kalpten öldü dediler ama babam beyin kanserinden öldü. Ailede kalp rahatsızlığı olan yoktu. Sevilen bir insan olması çok önemli. Gerçekten kalben çok iyi bir insandı. Sadece insanlara değil hayvanlara, canlıların hepsine iyi davranırdı. Kimse için kötü düşünmez ve davranmazdı. Çok kişiye el uzattığına eminim. Allah rahmet eylesin” dedi. Alkan, Arolat’ın sağlıklı olduğunu ve bir hastanede yapılan check-up’ın ardından hiçbir rahatsızlığının bulunmadığını söyleyerek, “Her zaman diyet yapıyordu. Sabah 3 tane yumurta yemiş, öğle yemeğinde tavuğunu yemiş. Tuzu ve yağı azaltmıştı. Belirgin bir rahatsızlığı yoktu. Sahneye çıkmadan önce serum almadı. Ara ara kendini kötü hissettiği zaman serum alıyordu ama son zamanlarda serum almadı, bana söylüyordu” ifadelerini kullandı.

Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

SANATÇILAR DUYGULARINI PAYLAŞTI

Arolat ile 35 yıldır tanıştığını söyleyen Aydın Uğurlular, yaşadığı kaybın derinliğini ifade edemediğini belirtti. Gökhan Keser ise birlikte birçok güzel projeye imza attıklarını hatırlatarak, “Birlikte çok güzel projelere imza attık. Çok güzel klipler çektik. Oradaki hallerini tanıyınca kendisine daha da hayran oluyorsunuz. Çok üzgünüm. Allah yakınlarına sabır versin” dedi.

Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

“TÜRK POP MÜZİĞİ ENDÜSTRİSİ BENCE OLMAZDI”

Televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan, Metin’in Türk pop müziğine yaptığı katkılara dikkat çekerek, “Ölen öldü, arkasından polemiklere gerek yok. Bizim can arkadaşımız öldü. Metin, Türkiye müzik sektörünün kıymet taşı. Ama hiç kimse bunu fark etmiyor. Türk Pop Müziği, Metin'in çektiği kliplerle Türk Pop Müziği oldu. Eğer Metin olmasaydı, bugün bir Türk Pop Müziği endüstrisi bence olmazdı. Metin, içinde kötülük olmayan tek insan. Hiç kötülük bilmezdi. O yüzden bu piyasada hak ettiği yerde olmadı. Bizim piyasada hak ettiğiniz yerde olmak kötülük gerektirir. Son programda çok neşeliydi. Bana tişört hediye etti. Çok güldük, eğlendik. Birlikte tatile gidecektik, Ekim ayı için bilet almıştık” ifadelerini kullandı. 

Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

 

“HEPİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP”

Sanatçı Işın Karaca ise, Arolat’ın çok sevildiğini vurgulayareak, “Müzikal görüntü, ne ararsan bir şey hazırlayacağım zaman Metin'i arayıp ‘ne düşünüyorsun Meto?' derdim. Onun görüşü çok önemli. Hepimiz için çok büyük bir kayıp. Çok sevilmenin bedeli bu. Yattığı yer hiçbir zaman incinmesin. Bu kadar değer verilmesi çok kıymetli. İnşallah hepimizin arkasından bu kadar iyi konuşan insan olsun. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi. 

Metin Arolat'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi 

CENAZE DEFNİ

Cenaze namazı, öğle vakti kılındıktan sonra Arolat’ın naaşı, Karşıyaka Örnekköy Mezarlığı'na defnedildi. 
 

Bakmadan Geçme