Metrobüste doğum: Herkesi şaşkına çevirdi!

Esenyurt'ta bir ailenin taksi bulamaması sonucu metrobüste doğum gerçekleştirmesi, hem yolcuları hem de sağlık ekiplerini şaşkına çevirdi.

Esenyurt’ta yaşayan Hanife Mete, taksi bulamaması sonucu metrobüste doğum yaptı. 35 haftalık hamile olan Mete, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi ve çocuğuna Yılmaz adını verdi.

Doğum Sancıları Metrobüste Başladı

Metrobüste doğum: Herkesi şaşkına çevirdi!

Esenyurt'ta ikamet eden 35 haftalık hamile Hanife Mete, doğum sancılarının artması üzerine eşi Cemal Mete ile hastaneye gitmek için taksi aramaya başladı. Ancak, taksi bulamadıkları için, daha hızlı ulaşım sağlayacaklarını düşünerek saat 08.30’da metrobüse binmeye karar verdiler.

İETT Şoförü ve Sağlık Ekipleri Hızla Müdahale Etti

Metrobüste doğum: Herkesi şaşkına çevirdi!

Metrobüste doğum sancılarının artması üzerine İETT şoförü, komuta merkezini ve sağlık ekiplerini bilgilendirdi. Cennet Mahallesi mevkiinde metrobüs aracı park alanına alındı ve araçtaki diğer yolcular başka bir araca yönlendirildi.

Anne ve Bebeğe Destek

Metrobüste doğum: Herkesi şaşkına çevirdi!

Hanife Mete, eşi Cemal Mete'nin yardımıyla doğumunu gerçekleştirirken, İETT şoförü ve güvenlik görevlileri de doğum sırasında aileye destek oldu. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeklerine Yılmaz adını veren Mete çifti, anne ve bebeği hemen ardından Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’ne götürdü.

İlk Ziyaretçiler Hastaneye Geldi

Metrobüste doğum: Herkesi şaşkına çevirdi!

Hastanede doğum yapan ailenin ilk ziyaretçileri arasında akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer yer aldı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, anne ve bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alarak aileye tebriklerini iletti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Baba Cemal Mete: “Ambulans Gelmeden Doğum Gerçekleşti”

Metrobüste doğum: Herkesi şaşkına çevirdi!

Bebeğin babası Cemal Mete, yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “Elimden geleni yaptım. Hanıma ve çocuğa bir şey olur diye korktum. Çok şükür ikisi de iyi. Metrobüste yolcular vardı; sağ olsunlar aracı boşalttılar. Daha sonra bir kenara çektik. Ambulansın gelmesini bekledik ama ambulans gelmeden doğum gerçekleşti. Taksiciye sordum, durağı da aradım ama kimse almadı,” şeklinde konuştu.

Mete ailesi, bu özel anı ve yeni doğan Yılmaz’ı karşılamak için gelen misafirleriyle birlikte mutlu bir gün geçirdi.

Bakmadan Geçme