• Haberler
  • İzmir
  • MHP'li Osmanağaoğlu'ndan İZBB'ye taş: İzmir'de çalışma yok

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan İZBB'ye taş: İzmir'de çalışma yok

Gazetecilerle bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirlilere karşı sorumluluklarını yerine getiremediğini ve pek çok sorunun çözüm beklediğini söyledi.

MHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'de 30 gündür gerçekleştirdiği incelemelere dair değerlendirmelerde bulunmak için basın toplantısı gerçekleştirdi.

Açıklamalarının hedefinde İzmir Büyükşehir Belediyesi olan Osmanoğlu, Son 1 aydır 500’ün üzerinde muhtar, STK temsilcisiyle bir araya geldiğini belirterek, "45 Kamu Kurumuna 253 konu hakkında yazı yazdık. Talepleri ilettik. Takibine başladık. Bu çalışmalarımızda MHP İzmir İl Teşkilatımız, İlçe Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz de hazır bulundu. Dolayısıyla vatandaşlarımızın dertlerine çözüm üretecek olan tüm paydaşların bir araya geldiği çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Ve bundan sonra ilgililere ilettiğimiz bu sorunların çözümü için takipte bulunacağız" dedi.

"AMACIMIZ SÖZ DALAŞI YARATMAK DEĞİL"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yetersiz hizmetle eleştiren Osmanağaoğlu, belediyenin görev ve sorumluluk alanına giren birçok sorunun olduğuna söyledi. Vatandaşların büyükşehir belediyesine tepkili olduğunu dile getiren Osmanağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk sahasına giren birçok sorunun yıllardır çözüm beklese de çözülmediğine şahitlik ettik. Vatandaşlarımız artık bu kabiliyetsizliğin ceremesini çekmek mecburiyetinde olmadıklarını yüksek sesle dile getiriyor. Sadece şehir merkezleri değil kırsalda da Büyükşehir Belediyesine karşı ciddi bir tepki bulunuyor. Bu sorunlarla ilgili notlarımızı da aldık. Çünkü gerçekleştirdiğimiz bu programlar Milliyetçi Hareket Partisi'nin ‘Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben’ ilkesinin bir uzantısıdır. Dolayısıyla amacımız söz dalaşı yaratmak değil, vatandaşımızın sorunlarını çözmek"

"MERKEZİ HÜKÜMET İZMİR'E KONUSUNDA ÇOK DUYARLI"

Alsancak’ta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak can vermelerini unutmadıklarını belirten Osmanağaoğlu, İzmir için yapılması gerekenlerin takipçisi olacaklarını belirterek, "İzmir’de en büyük sorunumuz GDZ elektrik dediler sorduğumuz zaman. Maalesef GDZ Elektrikle ilgili hepimizin şahit olduğu bir olay yaşadık. Biri 22 yaşında genç bir evladımız olan iki insanımız hayatını kaybetti. Dönüp baktığımız zaman İzmir bunun hangisini hak ediyor diye baktığımız zaman, İzmir bunların hiçbirini hak etmiyor. İzmir, en iyisini hak ediyor. Bu düşünceyle hareket ediyoruz. Burada İzmir’in en güzel manzarasına bakıyoruz ama 10 metre öteye gittiğimizde nasıl koktuğunu hepimiz görüyoruz. Sadece bugün için değil senelerdir İzmir Körfeziyle ilgili bilim insanlarının çağrılarını görüyoruz. Artık denizin dibinin de dolmaya başladığını ifade etti arkadaşlarımız. İzmir’le ilgili yapılması gereken en acil şeylerden biri de zaman kaybetmeden çalışmalara başlamaktır. Bu konuda merkezi hükümet de bu konuda çok duyarlı. Cumhur İttifakı paydaşı olarak bunu da çok yakından takip ediyoruz. İzmir’le ilgili yapılaması gerekeni yapmak için mücadele ettiklerine şahit oluyorum. Bundan sonra da yapılması gerekenlerin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

"İZMİR BUNLARI HAK ETMİYOR"

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonraki 6 ay içinde  hiçbir çalışma gerkçekleştirmediğini kaydeden Osmanağaoğlu, "İzmir’de herhangi bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Açıklanmış bir çalışma yok. İzmir’in en sorunlarından biri İzmir Körfezi’ndeki kirlilik biri de gecekondulaşma. İnsanların daha sağlıklı bir kentte yaşaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını bir an önce tamamlaması gerekir. İzmir bunları hak etmiyor. Harmandalı Çöplüğü patladı patlayacak. Buna bir çözüm getirilmesi gerekiyor. Üstelik bu alan yerleşim yerlerine de yakın, etrafında yüzlerce binlere ev var. Bu çöplük patladığında insanlarımız zarar görecek. Bu çöplüğün bir an önce kapatılması gerekiyor" dedi.

Bakmadan Geçme