• Haberler
  • Genel
  • Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu!

Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı üyelerinin Genel Başkanlarının, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını açıkladı.

Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün ilk olarak CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantı 4,5 saat sürdü. Toplantı sonrası 6 lider açıklama yapmak üzere Saadet Partisi Genel Merkezi önüne geldi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamak üzere Temel Karamollaoğlu söz aldı:

“İçinde bulunduğumuz günler, acılı günler. 10 binlerce kardeşimiz hayata veda etti. Birçok şehirde bina ayakta kalmadı. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Bugün bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı, siz kardeşlerimize bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımız olarak belirlenmiştir. Görevin hayırlı olmasını diliyoruz.”

“Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişte mutabık kaldık”

Ardından kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kaydetti:

“Sayın genel başkanlarımıza hepinizin huzurunda teker teker yürekten teşekkür ediyorum. Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. En büyük gayretimiz Türkiye’yi huzurlu günlere taşımaktır. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ile yöneteceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasında mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde sonuçlandı. Diğer 5 partinin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır.”

Haber

 İKİ BAŞKANA ÖNEMLİ GÖREV

Millet İttifakı’nın yol haritasının açıklandığı metinde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili bir ayrıntı yer aldı.

12 maddede, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Bakmadan Geçme