• Haberler
  • Gündem
  • Milletvekili Nejla Demir paylaştı: İzmir Ege Denizi çevre sorunuyla karşı karşıya…

Milletvekili Nejla Demir paylaştı: İzmir Ege Denizi çevre sorunuyla karşı karşıya…

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Nejla Demir, sosyal medya...

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Nejla Demir, sosyal medya hesabı X üzerinden Ege Denizi’nin derinlerine atılmış cisimleri paylaştı. Dalgıçların çektiği videoyu paylaşarak tepki gösteren HEDEP’li Demir, “İzmir’den bize ulaşan bu video Ege Denizi’nin önemli bir çevre sorunuyla karşı karşıya olduğunu açıkça göstermektedir. Denize atılan yoğun miktardaki katı ve plastik atıkların, deniz ekosistemini ve orada yaşayan canlı türlerini ciddi şekilde tehdit ettiği görülmektedir. Bu durum, sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal boyutlarıyla da ele alınmalıdır” dedi.

Ekosistem dengesinin korunması

HEDEP’li vekil Demir, ekosistem dengesinin korunmasına dikkati çekere Cudi, Akbelen ve Diyadin Mollakara’da yaşanan doğa katliamlarını şu cümlelerle ifade etti:

“Denizleri koruma adına alınacak önlemler ve atık yönetimi politikaları büyük bir öneme sahiptir. Bu sorunun çözümü için gerekli tedbirlerin acil bir şekilde alınması gerektiği kanaatindeyiz. Denizlerin, dağların ve kentlerin sürdürülebilir bir şekilde korunması, hem gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakma sorumluluğu hem de ekosistemin dengesinin korunması adına hayati bir meseledir. Cudi’de, Akbelen’de, Diyadin Mollakara’da, Kaz Dağları’nda, Karadeniz’de ve Ege Denizi’nde Doğa talanına seyirci kalan ve yaşanan tüm tahribatların bizzat sorumlusu olan iktidarı, bu hususta üzerine düşen görevleri yerine getirmeye davet ediyoruz.”

?İzmir’den bize ulaşan bu video Ege Denizi'nin önemli bir çevre sorunuyla karşı karşıya olduğunu açıkça göstermektedir. Denize atılan yoğun miktardaki katı ve plastik atıkların, deniz ekosistemini ve orada yaşayan canlı türlerini ciddi şekilde tehdit ettiği görülmektedir. Bu… pic.twitter.com/FYd1SCvXW0

— Nejla Demir (@NejlaDemirAgr) December 8, 2023

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme