• Haberler
  • Siyaset
  • Milletvekillikleri sona erenler maaşları da götürdü, iddiası

Milletvekillikleri sona erenler maaşları da götürdü, iddiası

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre, seçilmediği ya da aday gösterilmediği için milletvekilliği sona eren 314...

Milletvekillikleri sona erenler maaşları da götürdü, iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, seçilmediği ya da aday gösterilmediği için milletvekilliği sona eren 314 vekil bulunuyor. Bu vekillere 1.5 aylık maaş fazladan ödendi. Bu vekillere ödenen yaklaşık 35 milyon lira da yaklaşık 4 bin 500 kişilik emekli maaşı, 4 bin kişilik asgari ücret ya da 35 depremzedenin evini yeniden yaptırabilecek miktar olarak hesaplanıyor.
Seçimler sonrasında 314 milletvekili parlamentoda görev alamayacak. Bu nedenle, 15 Mayıs-30 Haziran dönemi için kendilerine ödenen 1.5 aylık maaşın gerekliliği ortadan kalktı. Yerlerine Meclis’e giren 314 yeni vekile ise bu sürenin maaşı peşin olarak ödenmeye başlandı. Normalde görevi sona eren 314 kişinin mayıs ayı için 37 bin TL ve haziran ayı için 74 bin TL olmak üzere toplam 111 bin TL geri ödeme yapması gerekiyor. Ancak henüz kimse geri ödeme yapmadı.

2015 seçimlerinde sadece 1 vekil geri ödemişti

Daha önce 2015 seçimleri iptal edildiğinde MHP’den seçilen Durmuş Yılmaz, hak etmediği maaşı iade ederek tek vekil olarak kaydedildi. Bu hak edilmeyen maaşların geri ödenmesini zorunlu kılan bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. 314 eski vekilin henüz geri ödemediği 35 milyon TL, 4 bin 647 emeklinin veya 4 bin 98 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk gelmektedir. SÖZCÜ gazetesine konuşan birçok eski vekil, “Seçim sürecinde harcadık” diyerek maaşı geri ödeme niyetinde olmadığını belirtti.

 

Bakmadan Geçme