• Haberler
  • Genel
  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa etti mi?  

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa etti mi?  

Son günlerde, yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemini sonrası yaşanan tartışmalar üzerine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in istifa edeceği yönünde haberler gündeme geldi. Peki Bakan Güler istifa etti mi? MSB Başkanı Yaşar Güler kimdir? Detaylar haberimizde...

Son günlerde, yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemini sonrası yaşanan tartışmalar üzerine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in istifa edeceği yönünde haberler gündeme gelmişti. Gazeteci Tolga Şardan’ın, Bakan Güler’in sessizliğini vurguladığı ve 'görevden affını isteyebileceği' yönündeki duyumları medyaya yansımasıyla, sosyal medya ve diğer platformlarda istifa iddiaları hızla yayıldı.

Ancak, Haber 7’nin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, Bakan Güler’in istifasının ‘gündeme dahi gelmediği’ ve bu iddiaların ‘dedikodu’ olduğu belirtildi. Bakanlık yetkilileri, bu tür haberlerin asılsız olduğunu ve Bakan Güler’in görevine devam edeceğini vurguladı. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa etti mi?  

YAŞAR GÜLER KİMDİR?

1954 doğumlu Yaşar Güler, 1974’te Kara Harp Okulu ve 1975’te Muhabere Okulu’ndan mezun olduktan sonra, çeşitli askeri görevlerde bulunmuştur. 1986’da Kara Harp Akademisi ve 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni tamamlayarak, kurmay subay olarak çeşitli kritik görevlerde yer almıştır. Tuğgenerallikten Orgeneralliğe terfi ederek, TSK’nın önemli kademelerinde görev yapmış ve 2018’de Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmıştır. 3 Haziran 2023 tarihinde Milli Savunma Bakanı olarak atanmıştır. İngilizce bilmektedir ve çeşitli askeri madalyalara sahiptir.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa etti mi?  

Bakmadan Geçme